DenizcilikHaberler

290 Yolcu Hala Kayıp

Güney Kore’de çoğunluğunu okul gezisine giden öğrencilerin oluşturduğu 477 kişi taşıyan gemi, yardım sinyali gönderdikten kısa süre sonra battı. Gemiden kurtarılan yolcu sayısı 180. Kayıp 290 kişi ise aranıyor.
Geminin batma nedeni belli değil. Sahil Güvenlik, “Su aldı” açıklaması yaptı. Yolcular ise bir darbe sesi geldiğini belirtiyor, “Çok yüksek bir sesti” diyor.

476-yolcusuyla-batti-4270802

Güney Kore sahil güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre gemideki yolcuların büyük kısmı Incheon’dan ülkenin güneyindeki Jeju adasına gitmeye çalışan ortaokul öğrencileriydi. Yerel basın en az 290 kişinin hala kayıp olduğunu duyurdu.

İLK AÇIKLAMA YALANLANDI

Güney Koreli yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada 368 yolcunun kurtarıldığını duyurmuştu ancak günün ilerleyen saatlerinde yapılan açıklamada bir sayım hatası yapıldığı belirtildi.

Yonhap haber ajansı, yeni açıklamada kurtarılan yolcuların sayısının 180 olduğunu aktardı.Özel ve sahil güvenlik ekiplerine ait 34 tekne ile 18 helikopterin yolcuları kurtarmak için çalıştığı belirtiliyor.

NEDEN BATTIĞI BİLİNMİYOR

YTN haber kanalına konuşan bir yolcu büyük bir ses duyduktan sonra geminin durduğunu söyledi.Yolcu, geminin yan yattığını ve kendilerine bir şeye tutunarak oturmalarının söylendiğini belirtti. Geminin neden battığı şu an için bilinmiyor.Geminin Byungpoong adasının 20 km açıklarında Türkiye saati ile 02.00’de tehlike sinyali gönderdiği belirtiliyor.

BATMADAN ÖNCE DARBE SESİ DUYULDU

Bazı görgü tanıkları geminin yan yatıp hızlıca batmasından önce bir darbe sesi duyduklarını belirttiler. Bir görgü tanığı geminin sallandığını ve yan yatmaya başladığını, bu arada yolcuların birbirine çarpıp düştüklerini söyledi.

Olay sırasında hava koşullarının iyi olduğu aktarılıyor. Geminin 900 kişi taşıma kapasitesi olduğu belirtiliyor.

Milliyet.com.tr

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı