DenizcilikHaberlerManşetVideo

60 Metrelik Süper Yat Sulara Gömüldü

21 Eylül 2011 tarihli haberimizde tanıtımını yaptığımız, Proteksan tarafından üretilen Yogi isimli süper-yat Yunanistan’ın Skyros adasının 19 mil açığında battı.

Kötü hava koşulları nedeniyle mekanik bir arızadan dolayı su alması sebebi ile battığı söylenen yatın tüm Fransız mürettebatı Yunan Sahil Güvenlik helikopteri tarafından kurtarıldı.

Aldığımız bilgilere göre Yogi, Türkiye’de garanti kapsamında gerçekleştirilen boyama işlemini bitirmiş Akdeniz’deki bağlama noktasına gitmekteydi. Yatın kaptanı kaptanı Jean Louis Carrel yaptığı açıklamada hava koşullarının çok zorlu olduğunu, bunun sonucunda makinelerin egzosttan giren su sebebi ile durduğunu, ardından da sintineye dolan suyun teknenin dengesini bozarak sancak tarafına yatmasına sebep olduğunu söyledi.

Proteksan firmasından bir yetkili ise kimseyi suçlamak istemediklerini, ancak yardım çağrısını aldıktan yedi saat sonra yatın battığını belirterek, batış anına kadar sistemlerin çalıştığının video görüntülerde görüldüğünden, Yogi’nin kurtarma çalışmalarının yetersiz olabileceğini düşündüklerini söyledi. Ancak hava şartlarının da zorlu olmasının kurtarma sürecine etki etmiş olabilir diye ekledi.

Burgess Yachts firması tarafından haftalığı 357.000 Euro fiyatla kiralanan yatın sahibine, kazadan sadece bir kaç gün önce Camper & Nicholsons tarafından satın alma teklifi götürüldüğü de gelen haberler arasında.

M/Y Yogi – 60 Metrelik ihtişam adlı haberimizi görmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı