HaberlerManşetSu Altı

Akdeniz Kızıldeniz’e rakip olacak

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte dalış turizmi alanında çok önemli bir potansiyel bulunduğunu, bunun ortaya çıkarılması için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Münir Karaloğlu, yaklaşık 640 kilometre sahiliyle Antalya’nın, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonu olduğunu dile getirdi.

Antalya’da deniz, kum, güneşin çok iyi kullanıldığını, sağlık, spor, tarih, kültür, macera turizminin de yapıldığını ifade eden Karaloğlu, kentin su altı konusunda da ciddi zenginliğe sahip olduğuna dikkati çekti.

Kentin sadece denizi ve güneşiyle değil, dalış turizmiyle ilgili de çok önemli potansiyeli bulunduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Münir Karaloğlu, ‘Sadece Demre ve Kaş bölgesindeki dalış turizmi potansiyeli, en az Kızıldeniz kadar var, bu konuda iddialıyım’ dedi.
Valilik ve Antalya Deniz Ticaret Odası iş birliğinde 640 kilometrelik sahilin tamamında su altı envanterinin çıkarılması için ortak çalışma yürütüldüğünü belirten Münir Karaloğlu, şu bilgileri verdi: ‘Bu 640 kilometrelik sahili 4 parçaya ayırdık. Su altı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve ekibi, yaklaşık 4 aydır çalışıyor. Su altını fotoğraflıyorlar, görüntü çekiyorlar. Çalışmanın büyük bir kısmı bitti. Bunların hepsi daha sonra basılı bir materyal haline gelecek. Bu 4 ayrı bölgeyle ilgili kataloglar çıkacak, sonra Antalya genel kataloğu çıkacak. Bunlarla ilgili bir de yurt içi ve yurt dışında Antalya su altı görüntüleri sergisi yapacağız. Bu çalışmaların ciddi bir ses getireceğini düşünüyorum. Amaç dikkatleri, elimizde var olan potansiyele çekmek. Çünkü insanlar şu anda Mısır’a da çok rahat gidemiyor. Dalış turizmiyle ilgili bir daralma var. Türkiye bu dalış turizmi pastasından daha çok pay alsın istiyoruz’ dedi.

Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nın Ekim ayında Kaş’ta yapıldığını ifade eden Münir Karaloğlu, gelecek yıl Avrupa Dalış Şampiyonası’nın da yine ilçede gerçekleştirilmesine karar verildiğini kaydetti. Münir Karaloğlu, bölgede uluslararası yarışların artırılabileceğini söyledi.

Kaş Devlet Hastanesine basınç odası için çalışmaları yapılıyor

Vali Münir Karaloğlu, Kaş Devlet Hastanesine bir basınç odası yapılması için çalıştıklarını da belirterek, ‘Dalış esnasında herhangi bir olumsuzluğa karşı hemen müdahale edilebilmesi için bir acil müdahale odası oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca yine Kaş’ta, insanların bilgi alabilecekleri, malzemelerini bırakabilecekleri bir dalış merkezi yapma çalışmamız var’ diye konuştu.

Tanıtım ve imaj düzeltme çalışmaları yapılacak

Genel sektöre ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Münir Karaloğlu, 2016 turizm sezonunun iyi geçmediğini, 2014 ve 2015 yıllarına kıyasla rakamlarda ciddi düşüş olduğunu belirtti.
Karaloğlu, ‘Ama ‘Kötü geçti’ dediğimiz sene bile 6,5 milyon yabancıyı ağırlamış bir şehirden bahsediyoruz, bunu kimse hafife almasın. ‘En kötü’ dediğimiz, ‘Dibi gördü’ dediğimiz noktadaki rakam 6,5 milyon turist’ değerlendirmesinde bulundu.

Turizm sektöründe yaşanan düşüşün kaynağının Antalya olmadığını, krizin kaynağının dışarıda bulunduğunu kaydeden Karaloğlu, Rusya krizinin çözüldüğünü, Avrupa’dan da olumlu sinyallerin alındığını, bu çerçevede 2017 sezonunun 2016’dan daha iyi olacağını düşündüğünü bildirdi.

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve sektörle yeni bir atak başlatacaklarını, Avrupa’da yeni bir tura çıkılacağını ifade eden Karaloğlu, ‘Bütçeler belirlendi, şimdi altyapı hazırlanıyor. Müşterisinin gözünde Antalya’nın tekrar eski değerini kazanması için bir çalışmamız olacak. Avrupa’yı şehir şehir, başkent başkent gezerek, oradaki medya ve farklı mecralarla hem tanıtım hem de imaj düzeltmeyle ilgili çalışmalarımız olacak’dedi.

Kaynak : Deniz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı