DenizcilikHaberler

Aliağa’nın Yelken Sporcuları İlk Yarışlarına Katıldı

Türkiye’nin önemli deniz ticaret üslerinden Aliağa’da, son yıllarda yelken sporu hızla gelişiyor. Aliağa Deniz Sporları Kulübü, 8-14 yaş arası çocuklara yelken eğitimleri veriyor. Deniz Sporlarıyla tanışan genç sporcular, ilk kez katıldıkları Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Göztepe Yelken 2012 Açılış Kupasında gösterdikleri performansla gelecek vaad ettiklerini gösterdi.

AÇILIŞ KUPASINDA YARIŞTILAR
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yelken 2012 Açılış Kupası, Göztepe Yelken Kulübünde yapıldı. Yarışlara 8-11 yaş arasında 6 sporcuyla katılan Aliağa Deniz Sporları Kulübü (ADSK), otoritelerden tam not aldı. Aliağa’nın ilk lisanslı yelken sporcuları olan ASDK Yelkencileri katıldıkları ilk yarış olmasına rağmen gösterdikleri üstün performansla yarış tamamlama başarısını gösterdi.

ALİAĞA, YAKIN BİR GELECEKTE TÜRKİYE YELKEN SPORLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT OLACAK
Optimist Sınıfında yarışan ADSK Sporcuları Bedia Özkal, Efe İlkem Tunca, İlayda Seydioğlu, Aylis Uçan, Alp Bora Kirte ve Beste Sevgi Köroğlu, yarışlarda büyük bir mücadele örneği sergiledi. Genç Sporcuları aileleri de yalnız bırakmadı.

ADKS Yelken Antrenörü Servet Altay, Aliağa takımının 3 aylık bir çalışmayla yarışlara katıldığını ifade ederek, “Aliağa’da yelken sporunu küçük yaşlardan itibaren sevdirmek, gençlerin deniz sporlarına yönelmesini sağlamak istiyoruz. Göztepe Yelken Kulübü’nde yapılan Açılış Kupası’nda 8-11 yaşlarındaki 6 sporcumuzun performansı bizleri çok memnun etti. Bu tür yarışları ilk kez katılıyorsanız, tamamlamak dahi zordur. Biz bunu başardık. Bu çocuklar, Aliağa’nın ilk lisanslı yelken sporcuları. Tüm sporcularımdan gelecek adına ümitliyim. Aliağa, yakın bir gelecekte Türkiye Yelken Sporları için çok önemli bir kent olacak.” Dedi.

ALİAĞA DENİZ SPORLARI KULÜBÜ YELKEN SPORUNU SEVDİRİYOR
Aliağa Deniz Sporları Gençlik Kulübü Derneği (ADSK), 1999 yılında kuruldu. Kulüp, kuruluşundan 10 yıl sonra faaliyetlerine 2010’da eğitimlerle başladı. Kulüpte, 8-14 yaş arası çocuklara optimist sınıfı standart yarış tekneleriyle eğitim veriliyor. Kulüpte eğitimleri, 30 yıldır yelken sporunda faaliyet gösteren Servet Altay veriyor. Altay’ın, Türkiye Şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası birinciliği başta olmak üzere çok sayıda şampiyonluğu bulunuyor.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı