DenizcilikHaberler

Antalya Limanı’na Gelen Sezonun İlk Lüks Yolcu Gemisi Astor Oldu

Global Liman İşletmeleri bünyesinde yer alan Port Akdeniz – Antalya Limanı’na sezonun ilk yolcu gemisi 17 Nisan Salı günü geldi. Sabah erken saatlerde Antalya Limanı’na demirleyen Astor isimli geminin 307 yolcusu bulunuyor.

Global Liman İşletmeleri bünyesine katıldıktan sonra gösterdiği gelişme ile Akdeniz’in en önemli limanları arasına giren ve 2011 yılında “En İyi Gelişme Gösteren Liman” seçilen Antalya Limanı yeni sezonun ilk misafirini 17 Nisan Salı günü karşıladı. Antalya Limanı’na indi – bindi yapmak üzere gelen Astor isimli yolcu gemisi dünyanın en lüks operatörleri arasında yer alan Transocean Cruises’a ait.

Global Liman İşletmeleri’nin 2010 yılından bugüne devam eden yatırımları ve doğru stratejiye oturtulmuş etkin tanıtım çalışmaları ile Antalya Limanı’na bir yılda gerçekleşen sefer sayısı 25’den 80’e, gelen yolcu sayısı ise %950 artış ile 13.000’den 150.000’e çıktı. Dünyanın en büyük operatörleri ile kurulan işbirlikleri çerçevesinde 2010 yılından itibaren Avrupa’nın düzenli indi – bindi limanları arasında yerini alan Antalya Limanı, Astor gemisinin sahibi olan Transocean Cruises’un yanı sıra iki farklı operatörün daha indi – bindi destinasyonları arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen Denizcilik Sempozyumu’nda Antalya Limanı’na gelen kruvaziyer turistlerinin normal bir turistten yaklaşık 5 kat daha fazla harcama yaptığı açıklanmış, aynı zamanda gemi personellerinin de yapmış olduğu günlük harcamalar ile şehrin farklı iş gruplarına ekstra gelir kazanma fırsatı sağladığının da altı çizilmişti.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı