DenizcilikHaberler

Antalya OSB’nin Yat Gururu

LÜKS yat yapımında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline gelen Antalya’da, Serbest Bölge’nin ardından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) yat yapım firması Fipol, yeni yatları ve tasarımlarını Antalyalı işadamlarına tanıttı.

Polin Su Parkları AŞ ve Günsu Enerji Sistemleri A.Ş. ortaklığıyla kurulan ve uzun süredir kompozit tabanlı endüstriyel ürünler üreten Fipol Deniz Araçları firması (Fipol Marine), 2009 yılı başında başladığı gezi sınıfı motor yat üretimini geliştiriyor. Fipol, Antalya OSB’deki tesislerinde Larus 42 LB Inoklasik 12.90 metre boyundaki lobster tipi ilk teknesini 2 yıl önce denize indirdi. Bugüne kadar 12, 16 ve 18 metrelik boylarda toplam 8 lüks tekneyi sahiplerine teslim eden firmanın yatları, Türkiye ve Avrupa’nın sularında yüzüyor.

508907-ANTALYA-OSBNIN-YAT-GURURU

İSTANBUL BOĞAZI’NIN ERGUVAN RENGİ
Larus marka teknelerinde, dünya denizlerinde klasik olmuş tasarımların günümüz modern teknolojisiyle yorumlandığını belirten Fipol Marine Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, markanın ana renklerini İstanbul Boğazı’nın hakim rengi erguvan ile denizin turkuvaz renklerinin oluşturduğunu söyledi. Piyasaya çıkan ilk model 42 LB Classics’in, yüksek hareket kabiliyeti ve zor hava koşullarına dayanıklılığı nedeniyle Türkiye pazarı için ‘Boğaz teknesi’ olarak konumlandırıldığını belirten Barış Pakiş, bugüne kadar toplam 8 teknenin sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

HIZLI VE ÇEVİK
Barış Pakiş, Larus 42 LB’nin, dış görünüşü, denizci duruşu, güçlü omurga yapısıyla tam bir klasik görüntü verirken, kullanılan malzeme, teknolojik aletler ve iç mekan tasarımıyla modern bir duruş sergilediğini söyledi. 2×260 Hp motor tercih edilen Larus 42 LB’nin normal seyirde 17 knot, tam yolda ise 24 knot hıza ulaşarak klasikten beklenmedik hız ve çeviklik gösterebilecek şekilde tasarlandığını belirten Pakiş, Larus 42’nin güçlü kabuk yapısıyla da dikkat çektiğini söyledi.

Mevcut tesislerin 20 metreye kadar lüks yat yapımına uygun olduğunu da belirten Pakiş, büyümeyi hedeflediklerini de kaydetti. Pakiş, mevcut üretim teknelerin fiyatlarının ise 260 bin ile 800 bin Euro arasında değiştiğini söyledi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) –

Kaynak : http://www.medyafaresi.com/haber/ANTALYA-OSBNIN-YAT-GURURU_247669.html

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı