HaberlerMagazin

Antalya’da Jaws görüldü!

gnçtrkcll’den Türkiye’de bir ilk: Denizde gece matinesi

gnçtrkcll, yazın en ilginç etkinliklerinden birine imza attı. Antalya’nın Konyaaltı Plajı’nda 150’ye yakın gnçtrkcll’li gece saatlerinde, denizin üzerinde film izledi. Karaya kurulan sinema perdesinin karşısında, denizin içinde bir alan oluşturuldu ve gnçtrkcll’liler, sürpriz filmi denizdeki şambrellere yerleşerek izledi. Gösterimi yapılan film ise konsepte uygun olarak seçilmişti: Jaws!

Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü gnçtrkcll, Türkiye’de ilk kez, deniz üzerinde bir açıkhava sineması kurdu. 9 Ağustos gecesi Antalya Konyaaltı Plajı’nda gerçekleştirilen etkinliğe 150’ye yakın gnçtrkcll’li katıldı ve izleyecekleri filmin hangisi olacağını bilmeden denize yerleştirilen şambrellerde yerlerini aldılar. Karaya kurulan perdeye yansıyan film ise, “gece matinesi” konseptine heyecan katmak üzere “Jaws” olarak seçilmişti.

İstanbul’daki Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilen gnçtrkcll Açıkhava Sinema Festivali’nin Antalya ayağı olarak gerçekleştirilen etkinlik, “denizde gece matinesi” formatıyla yoğun ilgi gördü. gnçtrkcll görevlisi balıkadamlar, köpekbalığı maketleriyle denizde heyecanın dozunu artırdı ve şambrellerin arasında dolaşarak gnçtrkcll’lilere denizde patlamış mısır ikram ettiler. Can yeleği giyme zorunluluğu bulunan ve 50 kişilik bir ekibin koordine ettiği etkinlikte, izleyicilerin güvenliği de Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkadamlar tarafından sağlandı. Turkcell Pazarlama İletişim Bölüm Başkanı Alpay Alptekin gnçtrkcll’in yıllardır sinemayı sahiplendiğini vurgulayarak “gnçtrkcll olarak hem yıllardır düzenli yaptığımız sinema kampanyaları hem de 4 yıldır Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirdiğimiz gnçtrkcll Açıkhava Sinema Festivali’yle gençlere ulaşıyoruz. Bu yaz da devam ettirdiğimiz gnçtrkcll Açıkhava Sinema Festivali’ni, gnçtrkcll’liler için farklı bir deneyime dönüştürerek Antalya’da gerçekleştirdik” dedi.

Jaws Fest ile aynı tarihte…

Denizde gece matinesi etkinliğinin, Jaws Fest ile aynı tarihte yapılması dikkat çekti. Steven Spielberg’in ünlü filmi Jaws anısına, bu yıl 9-12 Ağustos tarihleri arasında filmin çekim yeri olan Martha’s Vineyard’da (Atlantik Okyanusu’nda bulunan, ABD’nin Massachusetts eyaletine bağlı ada) Jaws Festivali (Jaws Fest) gerçekleştiriliyor.

Jaws Fest, ilk olarak 2005 yılında, filmin 30. yılına denk gelen 3 Haziran hafta sonunda gerçekleştirilmişti ve bu yıl ikinci kez düzenleniyor. gnçtrkcll tarafından düzenlenen Jaws gösterimi, Jaws Fest’i aynı tarihlerde Antalya’ya taşımış oldu.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı