DenizcilikHaberler

Arnavutköy’de yatta yangın faciası

Edinilen bilgiye göre yangın saat 20.00 sıralarında Beşiktaş Arnavutköy Sahili’nde Blacksee isimli yatta bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

arnavutkoy-de-yatta-yangin-faciasi-2979061

Edinilen bilgiye göre yangın saat 20.00 sıralarında Beşiktaş Arnavutköy Sahili’nde Blacksee isimli yatta bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Ancak yatın açıkta olması nedeniyle kıyı emniyeti ekipleri de olay yerine çağırıldı. 2 söndüren gemisi ile 2 itfaiye aracı yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından yangın söndürüldü. Yangının ardından yata çıkan itfaiye ekipleri büyük bir şok yaşadı. İki kişinin cansız bedeni ile karşılaşan itfaiye ekiplerinin talebi üzerine olay yerine ambulans çağırılıdı.

Öte yandan iki kişinin can verdiği yangın amatör kamera tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde açıkta yanan yata itfaiye ve söndüren gemilerinin müdahalesi görülüyor.

Metin Cebeci’ye ait Blacksea adlı yatta çıkan yanında hayatını kaybedenlerin 27 yaşındaki Ali Aydın Arpacı ile yanında bulunan kız arkadaşı 25 yaşındaki Merve isimli birinin olduğu belirtildi. Polisin yatta yaptığı olay yeri incelemesinin ardından 2 kişinin cesedi cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Alınan bilgiye göre olay dün akşam 21.00 sıralarında Arnavutköy’de iskelede meydana geldi. İskeleye demirleyen Blacksee adlı yatta bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İtfaiyenin karadan, yangın söndürme römorkörlerinin de denizden müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangının ardından yanan yatta, biri kadın 2 kişiye ait ceset bulundu. Yapılan ilk belirlemelere göre, yatın içerisindeki iki kişinin yanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Cesetlerin yattan çıkarılışı sırasında ölen kızın ablası güçlükle sakinleştirildi. Yapılan incelemenin ardından cesetler, otopsi için Adli Tıp Kurumuna götürülürken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

milliyet.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı