DenizcilikHaberler

Atakum’a Yat Limanı Yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde yat limanı ile birlikte sahil yolu projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Samsun’un yaşam konforu bakımından en hızlı gelişen ilçesi olan Atakum’a büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, ilçeyle ilgili önemli projeler hayata geçireceklerini söyledi.

İlçeyi yaşam alanı haline getirmeyi planlayan Başkan Yılmaz, Atakum’daki 26 hektarlık alanda çevre ve peyzaj düzenlemesi yaparak, bu alanda spor sahaları, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve dinlenme mekanlarının oluştuğu yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını kaydetti.

Samsun’un gelişmesine ve güzelleşmesine paralel olarak özellikle konut ve alt yapı inşaatlarında büyük patlama yaşayan Atakum’u konut bölgesi imajından çıkarıp yaşam konforundan doyasıya keyif alınabilecek bir yer haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, başta Adnan Menderes Sahil Yolu Projesi, Yat Limanı, yeni yaşam alanı olmak üzere birçok projeyi ilçeye kazandıracaklarını dile getirdi.

20140418114920_25383

İlçede hayata geçirecekleri projelerle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz, “İnşaat sektörü Atakum’da canlılığını koruyor. Söz konusu inşaat temellerinden çıkan hafriyat, şehrin muhtelif yerlerine kaçak olarak dökülmekte, bunların takibi ve temizlenmesi için büyük bir emek ve masraflar yapılmaktadır. Gerek bu tür kaçak moloz dökümünü kontrol ve disiplin altına almak ve gerekse Atakum ilçesi hudutlarında 500 bin metrekarelik bir park ve rekreasyon alanı oluşturmak için Kürtün Irmağı deltasının batı bölgesinde bir dolgu alanı oluşturacağız. Bu bölgeyi Atakum ilçesi insanlarının Canik ilçesindeki doğu park ve İlkadım ilçesi sınırlarındaki batı park dolgu alanlarında oluşturduğumuz ve özellikle yaz aylarında çok büyük yoğunluk yaşanan piknik alanlarına gitmeden aynı aktiviteleri yaşayabilecekleri bir mekan olarak tanzim edeceğiz” dedi.

YAT LİMANI TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Sanayileşmemiş ancak tarihi ve doğal zenginlikleri olan ülkelerin kalkınmasında turizmin lokomotif gücü özelliği olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Ancak burada önemli olan bu güzelliklerin keşfedilerek insanlara sunulmasıdır. Bu bağlamda dünyamızdaki küresel ısınma faktörü, iklimi kısmen daha serin, kıyı, deniz ve doğa güzelliği dillere destan Karadeniz kıyısındaki Samsun’umuzu daha cazip ve avantajlı hale getirmektedir. Kurupelit’te yapımı devam eden yat limanı vasıtasıyla hem yat turizmcilerini buraya çekmeyi hem de bu alanda yeni sosyal donatılar oluşturmayı planlıyoruz. Hali hazırda mendirek yapımı tamamlanmak üzeredir. Mendirek tahkimatının tamamlanmasının hemen ardından mendirek çevre düzenlemesine başlanacak ve burada halkın plaj özlemini giderecek platformlar tasarlanarak denize girmeleri sağlanacak. Ayrıca anılan kesimde halkın kullanabileceği mekanlar oluşturulacak” şeklinde konuştu.

ADNAN MENDERES BULVARI TURİZM KÖPRÜSÜ OLACAK
Karadeniz Bölgesi’nde en uzun kumsala sahip olan Atakum ilçesinde, Adnan Menderes Bulvarı’nda yürütülen sahil yolu düzenleme çalışmalarına büyük önem verdiklerine de değinen Başkan Yılmaz, “Türkiye’nin en uzun ve geniş kumsalını da içerisinde barındıran Bandırma Plajı ile 19 Mayıs Kuş Cenneti arası sahil şeridi, yaklaşık olarak 52 km uzunluğundadır. Bu güzergahın büyük bölümü de Atakum ilçesinden geçmektedir. Mevcut bulvarda yapımına başladığımız sahil yolu rekreasyon çalışmalarının 17 kilometrelik bölümü tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yolun yapımı tamamlandığında Bandırma Müze Gemisi’nden kalkacak tur otobüsleri, Kızılırmak Kuş Cenneti”ne kadar sahilden ayrılmaksızın gidip gelecek. Proje kapsamımda iki ayrı noktada turizme yönelik gemi yanaşabilecek iskeleler, uluslararası yat limanı tesisi, kafeteryalar, duş alanları, wc’ler, büfeler, bisiklet yolu, gezinti yolları, taşıt yolu, otoparklar ve aydınlatma sistemi ile peyzaj ve rekreasyon alanları bulunmaktadır. Bu proje ile sahilimiz bölge halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler için gezinti, tatil ve cazibe merkezi konumuna gelecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Samsun Kent Haber-http://www.samsunkenthaber.com/haber/guncel/atakum%27a-yat-limani-yapilacak/17448.html

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı