HaberlerYarışlarYelken Sporları

Avea Yelken Takımı, 3 Ayda 3 Ödül Kazandı

9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışı 2012’nin IRC1 klasmanında ikincilik kupası, Avea Yelken Takımı’nın oldu!

İlk kez katıldığı Çanakkale Yat Yarışı’nı büyük bir başarı sergileyerek üçüncülükle tamamlayan ve bu yarışın hemen ardından da BMW Bosphorus Sailing Fest’te birincilik kupasını kazanan Avea Yelken Takımı; 57 teknenin yarıştığı 9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışı 2012’yi de kendi sınıfında ikinci olarak tamamladı. Yaklaşık 8 ay önce kurulan Avea Yelken Takımı; elde ettiği bu derece ile 3 ayda katıldığı 3 yarıştan 3 ödül ile dönerek alanında önemli bir başarıya imza attı.

Avea çalışanlarından oluşan Avea Yelken Takımı, BMW Sailing Fest’ten sonra yelken açtığı Boğaz’da ödül kazanmaya devam ediyor…. 17-18 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen ve ilk kez katıldığı ‘9. Çanakkale Deniz Zaferi Yat Yarışı’nı üçüncü, 14 Nisan’da düzenlenen BMW Sailing Fest’i ise birinci olarak tamamlayan Avea Yelken Takımı; İstanbul Yelken Kulübü’nün düzenlediği 9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışı’nın da ödülle döndü.

9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışı’nı ikinci olarak tamamlayan Avea Yelken Takımı, bu başırıyla 3 ayda katıldığı 3 yarıştan 3 ödül ile dönerek alanında önemli bir başarıya imza attı. IRC1 klasmanında 10 tekne ve IRC genel klasmanlarında toplam 57 teknenin yarıştığı 9. Yıl İstanbul Boğazı Yat Yarışları, saat 10:50’de Çırağan Sarayı’nın önünden başlayarak 17:00’de Beykoz Boğaz Komutanlığı önünde son buldu. Yarışı IRC1 klasmanında ikinci olarak tamamlayan Avea Yelken Takımı’nın kupası ise aynı günün akşamında, Anadolu Kavağı’ndaki İstanbul Boğaz Komutanlığı’nda düzenlenen ödül töreninde verildi.

Avea Yelken Takımı’nda mücadele eden Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat, “Sadece iki aylık yelken yarışları tecrübemiz ile; üç yarışın üçünde de podyuma çıkma başarısı göstermiş olmaktan çok büyük bir gurur duyuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarım adına söyleyebilirim ki; gerçekten çok zorlu bir yarışı tamamladık. Başımıza gelen talihsizliklere ve hatta yelkenimizin parçalanmasına karşın ipi ikincilikle göğüslemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aksiliklere rağmen elde ettiğimiz ikincilikte, takım ruhu ile hareket ederek zorluklardan yılmamamız büyük rol oynuyor. Şimdi takım olarak; 12 Mayıs’ta düzenlenecek W Collection Kupası’nda ve ardından 29 Mayıs – 3 Haziran arasında, İstanbul’da 8 ülkenin sporcularının katılımı ile düzenlenecek BMW Sailing Cup International dünya finalinde yer almaya hazırlanıyoruz. Üstüse aldığımız başarılı sonuçlar, ileriye dönük mücadelere karşı tüm takımımızı motive etti. Şimdi yeni zaferlere yelken açmaya daha da hazırız” dedi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı