HaberlerTekne Dünyası

AZUREE 46’nın Dünya Prömiyeri Cannes Boat Show’da gerçekleşecek

Türkiye’nin ilk seri yelkenli tekne üretimini gerçekleştirerek kendi markası “Azuree” serisini yaratan Sirena Marine, 46 feet’lik yeni modeli AZUREE 46 için gün sayıyor.

Sirena Marine’in kendi tasarım ve mühendislik ekiplerinin, uluslararası ekiplerle birlikte geliştirdiği Azuree yelkenli tekne serisinin son modeli AZUREE 46’nın Dünya Prömiyeri, 10 – 15 Eylül 2013 tarihleri arasında Cannes Boat Show’da gerçekleştirilecek.

Dünyanın önde gelen tasarımcılarından Rob Humphreys tarafından geliştirilen, üretimi ve iç tasarımı Bursa, Orhangazi’deki Sirena Marine fabrikasında gerçekleştirilen ve satış rezervasyonları aylar öncesinden başlayan AZUREE 46, Azuree serisinin amiral gemisi niteliğini taşıyor.

2009 yılında performans odaklı üretilmeye başlanan Azuree Serisi’nin ilk modeli Azuree 40 Giovanni Ceccarelli’nin tasarımıyla 2010’da lanse edildi ve 2011 yılında “European Yacht of the Year” / Avrupa’da Yılın Yatı ödüllerinde performans-gezi teknesi kategorisinde 5 finalist tekne arasına girdi. Serinin ikinci teknesi, yine bir Giovanni Ceccarelli tasarımı olan Azuree 33 ise, 2010 yılındaki 50. International Genoa Boat Show’da yapılan dünya lansmanı sırasında “Barca dell’Anno” / Yılın Teknesi seçildi.

Kıraça Grubu şirketlerinden, 2006’da faaliyete geçen Sirena Marine’in, 25 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 155 bin metrekarelik Bursa, Orhangazi’deki fabrikasında 319’u mavi yaka olmak üzere, toplam 400 çalışanı var. Kuruluşundan bu yana 267 motoryat ve yelkenli tekne üreten Sirena Marine, Azimut – Benetti Grubu’nun çeşitli Azimut motoryat modellerinin üretiminin yanı sıra, kendi yarattığı “Azuree Serisi” ile Türkiye’nin ilk seri yelkenli tekne üreticisidir.

2012 yılında İpek Kıraç’ın CEO’luk görevine atanmasıyla, yönetim reorganizasyonuyla beraber uluslararası bayi ağını da artırarak Hong Kong, Japonya, Avustralya kıyılarında da satışlar yapan Sirena Marine, “Türkiye’den uluslararası markalar yaratmak” vizyonuyla marin sektörünün güçlü oyuncusu haline geldi.

Türk sanayi ve denizcilik sektörüne katma değer yaratabilmek ile Türk mühendisliği ve üretim kalitesini dünyaya kanıtlamak hedeflerine kitlenen Sirena Marine CEO’su İpek Kıraç, “Yerli üretim kalitemizi, uluslararası tasarım yıldızlarıyla bir araya getirdik. Çıktığımız yol kolay değil ama ekibimizin kararlılığı ve yoğun emeğiyle elde ettiğimiz gelişmeler, bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” derken, AZUREE 46’nın Cannes Boat Show’da uluslararası sulardaki Dünya Prömiyeri’ni öncelikli olarak Türkiye’nin başarısı olarak gördüğünün altını çizerek, ülkemizden gelecek her türlü ilgi ve desteğin kendisi ve ekibi için çok değerli olacağını ifade etti.

10 – 15 Eylül 2013 tarihleri arasında Cannes Boat Show’da Dünya Prömiyeri gerçekleşecek AZUREE 46 heyecan veren bir etkiye sahip ve dünya klasmanında performans sergileyen bir tekne. Hafifliği, yüksek ballast oranı, yüksek baş yüksekliği ve güçlü yelken alanıyla gerçek bir denizci teknesi olan AZUREE 46, şık ve üst düzey konfor sunan iç tasarımı, doğal ahşap mobilyalarıyla mükemmel bir yaşam alanı sunuyor. 46 feet’lik bir ayrıcalık olan AZUREE 46 için yurt içi ve yurt dışından ön satış rezervasyonları geliyor.

AZUREE 46’nın uluslararası ve ulusal basına yönelik Basın Toplantısı 12 Eylül Perşembe saat 11:00’de Sirena Marine’in Cannes Boat Show’daki QML009 – QML065 kodlu standlarında, tasarımcısı Rob Humphreys ile yurt içi ve dışından seçkin konukların katılacağı Prömiyer Daveti ise 13 Eylül Cuma 18:30-21:00 saatleri arasında aynı yerde gerçekleşecek. AZUREE 46’nın Cannes Boat Show’daki aktiviteleri www.azuree.com.tr web sayfasından ve sosyal medyadan eşzamanlı olarak yayınlanacak.

AZUREE 46, 15 Eylül’de Cannes Boat Show ziyarete kapandıktan sonra, 2-6 Ekim 2013 tarihleri arasında ziyarete açılacak 53. International Genoa Boat Show’da yerini almak üzere İtalya’ya yelken açacak.

www.azuree.com.tr

AZUREE46_CannesYolcusu2

AZUREE46_CannesYolcusu1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı