ÇevreHaberler

Balina Avcılarını İnsansız Uçaklarla Buluyorlar

http://www.seashepherd.org

Sea Shepherd örgütü, Antarktika sularında yasadışı balina avına katılan bir Japon balıkçı gemisini insansız hava aracı “Drone” ile buldu ve ilk defa gerçekten engellemeyi başardı.

Her yıl olduğu gibi balina avına çıkan Japon gemilerini durdurmak için elinden geleni yapan, gerekirse batmayı bile göze alan Sea Shepherd (Deniz Çobanı) örgütü, askeri teknolojilere başvurmaya başladı. Örgüt, her yıl okyanusu kana bulayan Japon balina avcılarını durdurmak için artık gözlem amaçlı insansız hava aracı “Drone” da kullanıyor.

Örgütün filosundaki Steve Irwin gemisinden havalanan “Drone” Antarktika’nın 1.600 km. açığında balina avına katılan Nisshin Maru gemisinin yerini belirledi. Örgüt Japon balina avcılarıyla yedi yıllık mücadelelerinde ilk kez “Drone” sayesinde balinalar yakalanmadan önce filonun yerini belirledi. Sea Shepherd, Avustralya’dan yola çıkan üç gemisiyle Japonları engellemeyi planlıyor. Geçtiğimiz senelerde örgütün çabaları sayesinde balina katliamı yarı yarıya azalmıştı. Ancak Japon balıkçılar “bilimsel çalışma” bahanesiyle balinaları sofralara göndermeye devam ediyor.

http://www.seashepherd.org

http://www.seashepherd.org
Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı