ÇevreHaberler

Balina Köpek Balığı’nın Sır Ölümü

Yukarıdaki videoda izlediğiniz görüntüler 7 Şubat 2012’de Pakistan’da yakalanan dünyanın en büyük türlerinden biri olan balina köpek balığına ait. Bir kaç gün öncesinde medyadan takip edebildiğiniz üzere Pakistan’lı balıkçılar tarafından yakalandığı öne sürülen balığın, aslında yüzeyde baygın halde bulunduğu ortaya çıktı. Charai balıkçılığın sahibinin anlattıklarına göre, köpek balığı aslında su yüzeyinde baygın olarak bulunmuştu.

Florida’daki Köpek balığı Araştırma Laboratuarından alınan görüşe göre, köpek balıkları baygınlık geçirmezler. Ayrıca öldükleri zamanda kesinlikle su üstünde kalmazlar ve hemen dibe batarlar. Dolayısıyla deniz akıntıları ile sürüklenme şansları söz konusu değildir. Bir başka bilim adamının görüşüne göre ise büyük bir ihtimalle balık hastaydı ve bu şekilde balıkçılar tarafından kolayca yakalandı.

Bu olayla ilgili ortaya çıkan bir başka bilgi ise 12 metre boyundaki köpek balığının iddia edildiği gibi 18.000 dolar’a satılmadığı ve sadece 2200 dolar’a satıldığı oldu. İddiaya göre alıcı balığı 3 gün boyunca ücretli olarak meraklılarına sergileyecek ve daha sonra etini köpek balığı eti işleyen fabrikalara satacak.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı