DenizcilikHaberler

Batı Karadeniz II. Gemi İnşa ve Entegre Sanayi Çalıştayı Başarılı Geçti

Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayii Çalıştayının ikincisi düzenlendi. Birçok sektör paydaşının katıldığı çalıştayda proje ekibinin oluşturduğu Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayi sektör analizi sunuldu.

Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde “Batı Karadeniz 2. Gemi İnşa ve Entegre Sanayi” çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya; Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Vali Yardımcıları Şefik Aydın ile Sibel Tursun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ile Prof. Dr. Mete Gündoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Ceritli, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Zonguldak Eski Milletvekili Necmettin Aydın’ın yanı sıra halktan birçok katılım gerçekleşti.

kapak olabilir

Rektör Kaplan “Bölge insanımıza her zaman kapımız açık”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, bu tür faaliyetlerin Bölgenin kalkınmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Kaplan “Bölge ve üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen ve hedefi bölge kalkınmasında üniversitenin rolünü ortaya koyması ve bu konuda da yerel imkânları devreye sokması açısından çok önemlidir. Bizim 4-5 yıllık bir üniversite olarak böyle ciddi ve güzel bir faaliyetin içinde olmamız ve toplumla üniversiteyi buluşturmamız, sanayinin bir koluna hizmet götürme noktasından bilimsel faaliyetin içerisinde olmamız fevkalade önemlidir. Bölgedeki insanlarımızın da hangi alanda olursa olsun üniversitenin bilgisine müracaat etme noktasında her zaman onlara kapımızın ve gönlümüzün açık olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ben bu tür faaliyetlerimizi çok önemsiyorum çünkü üniversitenin asli görevi bilgi üretmektir ama bu bilgiyi aynı zamanda soyut bilgi alanına hapsetmeyip hayatımızın her evresinde kullanılabilir toplumun istifadesinde yararlanılabilir bir bilgiye dönüştürmektir. Üniversitemizin bu faaliyeti güzel bir başlangıçtır ve bunun çok daha ileri aşamalardaki örnekleri bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Gemi inşası, gemi entegresi ve gemi yapımı ve bu bağlamda ortaya çıkacak sorunlar bizim bölgemizin temel sorunlarından birisidir” dedi.

Rektör Kaplan “Çalıştay başarılı sonuçlar verecek”

Çalıştayın başarılı sonuçlar vereceğini belirten Rektör Kaplan “Gemi inşasının ve yat yapımının ve buna bağlı olarak gelişecek sektörlerin bilimsel veriler ışığında tekrar canlandırılması, ekonomik alanda söz sahibi olunacak bir noktaya çekilmesi, sektörde çalışanların sorunlarının canlı tutularak her zaman gündem maddesi yapılması ve çözüm yolları aranması konusunda bundan sonra da üniversitemiz üzerine düşecek her türlü görevi yapmaya hazırdır. Bizim temel arzularımızdan birisi bu işi sadece uzmanlar düzeyinde konuşanlar değil de halkın içinden de bu konuya yakın olabilecek insanlarımızın gelmesinde ve katılmasında biz çok büyük fayda görürüz. Bu sayede üniversite-halk buluşmasını sanayiye ve ekonomiye en üst düzeyde katkı sağlayarak gerçekleştirmiş oluruz. Bu çalıştayımızın başarılı geçeceğine ve başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum” dedi.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan yönetiminde Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayii sektör analizi sunuldu. Sunumda Mühendislik Fakültesi Gemi İnşa Ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Kırmacı, Bartın Üniversitesinin tanıtımını ve projenin amacı konusunda bilgi verdi. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Türkiye’de ve Batı Karadeniz Gemi İnşa sektörünün tarihsel geçmişi hakkında bilgi verdi. İktisat Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sait Ceyhan, yaklaşık 40 şirketle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarını sundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı