ÇevreHaberler

Bir Hediye İki Mutluluk!

14 Şubat Sevgililer Günü’nde tehlike altındaki bir türü evlat edinerek hem doğa koruma çalışmalarına destek olabilir hem de sevgilinize yaşam dolu bir hediye verebilirsiniz.

İnsanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir gelecek için çalışan WWF-Türkiye, tehlike altındaki türleri korumak amacıyla yürütülen projelere destek olmak için başlattığı evlat edinme kampanyasını sürdürüyor. Kampanyaya katılanlar, seçtikleri bir türü sembolik olarak evlat edinerek WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunabiliyor. Sevgililer Günü gibi özel günlerde de tehlike altındaki bu türleri başkaları adına evlat edinmek ve onlara özel bir hediye vermek mümkün. Deniz kirliliğinden balıkçı ağlarına kadar çok farklı tehditlerle karşı karşıya kalan yunuslar, doğadaki nüfusu 3200’e kadar gerileyen kaplanlar veya 110 milyon yıldır dünyamızda yaşayan deniz kaplumbağaları, nesillerinin devamı için yardıma ihtiyaç duyan türlerden bazıları.

WWF, tüm dünyada kutup ayısı, panda, kaplan gibi doğa koruma sembolü haline gelen türleri korumaya çalışırken WWF-Türkiye de ülkemizde deniz kaplumbağasından turnaya, saz kedisinden orfoza kadar birçok farklı türü korumak için çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar merkezi/yerel yönetimlerin, uzmanların, akademisyenlerin ve türlerle aynı alanı paylaşan yöre insanlarının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kayıtlarına göre Türkiye’de nesli tehlike altındaki tür sayısı 364.

Sevgililer Günü’nde tehlike altındaki türlerden birini evlat edinerek koruma çalışmalarına destek olabilir, aynı zamanda sevgilinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Bir hediyeyle iki mutluluk yaşatmak sizin elinizde.
Evlat Edinme Seçenekleri:
14 Şubat Sevgililer Günü’nde panda, kutup ayısı, yunus, deniz kaplumbağası ve kaplan evlat edinebiliyorsunuz.

-20 TL ile e-sertifikanızı tasarlayabilir ve hemen e-posta adresinize gönderebilirsiniz.
-40 TL ile adınıza özel hazırlanmış basılı sertifikanızı alabilirsiniz.
-85 TL ile isme özel hazırlanmış basılı sertifikanızla birlikte seçtiğiniz türe özel hediyeleri alabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için: https://destek.wwf.org.tr/

sertifika ve türe özel hediyeler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı