HaberlerYarışlarYelken Sporları

BMW Bosphorus Sailing Fest 2012, 14 Nisan’da Gerçekleşiyor

Bosphorus Sailing Fest

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Türkiyede denizcilik ve yelken kültürünün yaygınlaşmasına ve yelken sporunun gelişimine katkısı olması amacıyla ikinci kez gerçekleşecek “Bosphorus Sailing Fest” 2012 yılında Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda düzenleniyor.

Borusan Otomotiv, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından yaratılan Boğaz Yelken Festivali’ne ana sponsor olarak tüm dünyada BMW’nin olduğu gibi Türkiye’de de yelken sporuna destek vererek spora olan tutkuyu artırmayı hedefliyor. Ayrıca Borusan Otomotiv TYF’ye sağlanan Eğitime Katkı Payı ile geleceğin yelkencilerine yatırım yapıyor.

14 Nisan Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek BMW Bosphorus Sailing Fest her türlü yelkenli teknenin katılımına açık olarak lisans zorunluluğu olmadan gerçekleşecek. Yarış yelken tutkunları ve lisanslı yelkenciler (IRC sınıfları) olmak üzere iki ayrı kategori de düzenlenecek. Yarış parkuru olarak IRC sınıfları, Bebek koyundan start alıp Büyükdere koyundan geri dönerken, Yelken tutkunları, Büyükdere koyundan start alacak ve tüm tekneler Bebek koyunda finiş yapacaklar. Bebek koyundan saat 12:00’de verilecek yarış startını TYF Başkanı Nazlı İmre ile Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız verecek.

IRC sınıfları arasında birinci olan ekip BMW Kupası sahibi olacak ve 29 Mayıs – 3 Haziran tarihlerinde 8 ülke  sporcularının katılımı ile İstanbul’da yapılacak “BMW Sailing Cup International “ Dünya Finalinde yarışma hakkı kazanacak. Yelken Tutkunları birincisi ise 2010 yılında ilk kez verilen Trophy’nin sahibi olacak.

Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda kurulacak festival alanında, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından tanınan yelken sınıf tanıtımları, yelken eğitimleri, yelken boyama, ebru, çini, cam atölyesi gibi çocuk yetişkin aktiviteleri, Power FM DJ showları ile 7den 70’e tüm deniz ve yelken severler bir araya gelecek.

Yelken duayenleri sohbet bölümünde ünlü aktör Mehmet Aslantuğ, Atlantik okyanusunu tek başına geçerek bir ilke imza atan milli yelken sporcusu Tolga Pamir, Van Yelken Kulubü sporcuları yer alırken, Dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan da canlı resim performansı ile izleyicileri büyüleyecek. Festival yarışın tamamlanmasının ardından Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Star konseriyle sona erecek.

BMW Sailing Fest 2012 Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda gün boyu sürecek etkinlikleri ile misafirlerine keyifli dakikalar yaşatacak. Minik misafirlerimiz gerçek yelkenlileri karada görüp sınıfları hakkında bilgi alabilecekleri gibi gün boyu onları hazır bekleyen t-shirt boyama, ebru, çini ve seramik atölyeleri ile de keyifli bir gün geçirecekler.

Büyükler ise cam ocağı’nın atölyeleri ile camdan eserler üretebilme şansı bulmanın yanı sıra, ebru ve grafiti atölyelerine de katılabilecekler.

Gün boyu sürecek etkinliklerle beraber, ünlü konuklar ile yelken üzerine söyleşiler, dünyaca ünlü görme engelli ressamımız Eşref Armağan’ın resim performansı ve canlı müzik performansı Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda olacak.

10.00 – 12.00 Açılış – Müzik Yayını
12.00 – 13.00 Yarış Startı – Yorumlar
13.00 – 13.30 Söyleşi
14.00 – 14.45 Eşref Armağan – Yelkenli Resmi
15.00 – 15.30 Söyleşi
15.30 – 17.00 Müzik Yayını
17.10 – 18.00 Canlı Müzik Performansı

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı