HaberlerYarışlarYelken Sporları

Bodrum Cup Hakkında…

Ahşap yatlar Bodrum Kupası’nı kazanmak için 18-23 Ekim 2011 tarihleri arasında 23. kez yelken açacaklar. Ülkemizin en büyük deniz organizasyonlarından birisi olan Bodrum Cup, yatların içinde yolcusu ile birlikte yarıştığı Akdeniz’in ender yarışlarından birisidir. Genelde ülkemiz tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği, kesintisiz yirmiiki yılı aşkın devam eden, geleneksel bir “Deniz Festivali”dir.

Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap yat Yarışı, 1989’dan bu yana Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenmektedir. Bodrum Kupası sadece bir yarış değil, yöremizde üretilen yatların alıcılara deniz üzerinde sergilendiği bir fuar, kaptan ve mürettebatların yelken bilgilerini geliştirdikleri bir aktivite, katılımcıların rüzgarı kullanmayı öğrendikleri bir okul, yat imalatçılarının ürettikleri yatları her türlü hava şartlarında denemeleri için bir şanstır.

Bodrum ve çevresindeki yörelerde yat üretimi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Antik çağlarda şarap ve diğer yükleri taşımak için kullanılan yatlar, daha yakın tarihlerde sünger ve balık avcılığına uygun olarak üretilmiştir. 1970’lerde kitap ve gazete makaleleri ile daha çok adı duyulan Gökova körfezi ve mavi yolculuğun yaygınlaşması ile balıkçı tekneleri birer birer charter yatlarına dönüştürülmeye başladı. Yeni üretilen yatlar da yolcuların ihtiyaçlarına göre şekillendi. 1990’lara doğru, Türkiye’de ahşap yatların üretimi 10.000’li rakamları aştı. Bodrum Kupası’nın başlangıcı ile birlikte bu ahşap yatlarda yelken kullanımı ön plana çıkmaya başladı. Yat yapımcıları arasındaki rekabet kadar, ürettikleri eski ve yeni yatlar arasındaki rekabet de gittikçe daha performanslı ve lüks yatların üretilmesine sebep oldu.

5 gün boyunca, 500’ü yabancı ülkelerden olmak üzere yaklaşık 1500 kişi, bu heyecanlı yarışta yer alıyor. Yarış bittikten sonra akşamları birlikte dans edip eğlenerek ve sosyalleşerek geçiriyorlar. Kokteyller ve konserler ile süslenen Bodrum Kupası, 5 günün sonundaki ödül töreni ile sona eriyor.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı