HaberlerYarışlarYelken Sporları

Bodrum Cup’ta Kazanan: “Daima”

Acıbadem ana sponsorluğunda düzenlenen 23. Bodrum Kupası’nı Malta bayraklı “Daima” yatı kazandı. 56’sı yarışan, 20’si organizasyon görevlisi toplam 76 yat, son gün olan Vodafone etabında sabah 10:30’da Kisebükü’nden demir aldılar. Sabah hafif esen rüzgar öğleden sonra güçlenerek yarışın final heyecanını arttırdı.

Bodrum Cup Mega kategorisinde yarışan Daima yatı, 4 günlük yarışta toplam 3 puanla kategorideki toplam 44 yatı geride bırakarak kupayı almaya hak kazandı. Daima daha önce 2009 yılındaki yarışlarda kupayı evine götürmüştü. Daima’yı Geleneksel Ahşap Yatlarda ikinci olan Sts Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ve üçüncü olan Montenegro takip etti.

Ahşap ve Misafir tüm yatlar arasında genel klasman 1.liğini Hollanda bayraklı Swansong, Handikap uygulanmış sonuçlara göre Bodrum Kupası genel klasman 1.liğini Cocotte, Genel Klasman özel ödülünü Wendy kazandı.

Yarışın ödül töreni Bodrum İskele Meydanına demirleyen Club Catamaran’da gerçekleşti. Geceye katılan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Gümüşlük Belediye başkanı Mehmet Tire, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Yalıkavak Belediye Başkanı Nevcihan Özcan, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Deniz Ticaret Odası Gündüz Nalbantoğlu ve sponsorlar katılımcılara ödüllerini ve hediyelerini sundular.

Bodrum Belediyesi, kategorilerinde birinci olan Montenegro, Knidos ve Kaptan Yarkın yatlarına teşvik ödülü olarak 4000’er TL’lik çek sundu. Ayrıca katılan ahşap yatlar arasında noter huzurunda yapılan çekiliş sonucunda Ahenk isimli yat sahibi Bodrum Belediyesi’nden DFM marka araba kazandı.

Bodrum Denizciler Derneği ise teşvik ödülü olarak çekilişle 15 HP Yamaha motor armağan etti, çekilişte Feraye yatı ödülü kazandı.

Gecede Vodafone tarafından verilen Samsung Galaxy Tablet’i Swansong kazanırken, tüm kategori birincilerine Quantum tarafından saatler hediye edildi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı