HaberlerManşetVideoYarışlarYelken Sporları

Bu Yarışı Kazanmak En Büyük Ödül

Dünyanın en heyecanlı yarışlarından Volvo Ocean race’in 1. etabı 5 Kasım’da Alicante’de başladı. Yarışan 6 takım uğrayacakları 2. liman olan Cape Town’a doğru yola çıktı. Bu yarışta tek önemli olan şey hedefe varmak. Para ödülü olmayan bu yarışta, katılmak kazanmak kadar önemli.

Credit: Ian Roman | Volvo Ocean Race

Yarışın parkuru dünyanın dört bir yanındaki denizler olan yarış süresince yelkenciler normal hayatlarıyla olan tüm ilişkilerini kesiyorlar ve yaklaşık 9 ay boyunca tek amaçları hedefe varmak oluyor.

Rakamlarla VOR: Her bir teknenin yarış bütçesi yaklaşık 10 Milyon Euro. Volvo Ocean race medya değeri yaklaşık 116 Milyon Euro. Limanlarda yaklaşık 4 milyon seyirci toplanıyor. 186 ülkeden 220 Bin kişi Volvo Ocean race bilgisayar oyunu oynuyor. Volvo Ocean Race internet bağlantıları ortalama 89 Milyon kere tıklanıyor

Yarışın 2.etabı, yani Cape Town ve Abu Dhabi arasındaki 20 günlük yol, deniz korsanlarından dolayı kıyıdan uzaklaşılarak alınıyor. Tekneler Madagaskar’ın doğusundan Abu Dhabi’ye ilerliyor ve bu uzatılan parkur yarışma dışı sayılıyor.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı