HaberlerVideoYarışlarYelken Sporları

Clipper Round The World New York – Nova Scotia Etabı

Bir taktik savaşı şeklinde geçen son 24 saatin ardından 10 teknelik filo daha da zorlu şartlarda yeni stratejilerini ortaya koymaya başladılar. Yarış boyunca devamlı değişen hava şartları eşliğinde bir çok kez değişen pozisyonlar, liderlik yarışını iyice kızıştırmış durumda.

Bugün yerel saatle 02:31’de Gold Coast Australia 12.yarışın bitiş çizgisini geçti. Her takımın stratejilerine göre en iyi rotayı belirlemeye çalıştığı etapta Gold Coast Australia sadece 30 millik bir fark yapmayı başarabildi.

Skipper Richard Hewson “Güneşin doğumundan sonra rüzgar maalesef kaldı. Kuzeybatıdan gelen 16 knotluk rüzgardan uzaktaydık. Akşama doğru rüzgar 5 knota kadar düştü. Bitiş çizgisinden 15 mil kadar uzakta neredeyse durma noktasına geldik. Ara sıra çıkan rüzgarlarla teknemizi bitiş çizgisine ulaştırmayı başarabildik”dedi.

Visit Finland ikinci, onu çok yakından takip eden Welcome to Yorkshire üçüncü olarak bitiş çizgisini geçmeyi başardılar.
Genel sonuçlara baktığımızda Gold Coast Australia hala liderliğini koruyor, De Lage Landen ikinci, Visit Finland ise üçüncü durumda.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı