DenizcilikHaberler

Costa Concordia’da 8 Cesede Daha Ulaşıldı

13 Ocak’ta kayalıklara çarparak yan yatan Concordia gemisinde araştırma yapan dalgıçlar 8 cesede daha ulaştı. İtalyan yetkililerin verdiği bilgilere göre, geminin kaldırma çalışmaları sırasında 5 yaşındaki bir çocuğun da içinde olduğu 8 ceset daha çıkarıldı. Buna göre ölü sayısı 32’ye ulaşırken halen 11 kişi kayıp listesinde bulunuyor.

Kazayla ilgili söylentiler ve yeni bilgilerde yayılmaya devam ediyor. Kaza sırasında, kaptanın sarışın bir kadınla birlikte olduğu yönünde iddialar gündeme gelmişti. Halen ev hapsinde tutulan kaptanın kaza sırasında birlikte olduğu iddia edilen Moldovyalı Domnica Cemortan ise, önce Rus turistlere rehberlik etmek için gemide 3 haftalık bir iş bulmuş. Çalışırken kaptanla yakınlaşan Cemortan sözleşmesi bittikten sonra yolcu olarak gemiye dönmüş ve kaptanla olan arkadaşlıkları devam etmiş.

Bir yandan da Roma Katolik Üniversitesi’nin yaptığı analizlerde, kaptan Schettino’nun saçında kokaine rastlandığı ifade edildi. Kaza öncesi alkol ya da uyuşturucu madde almadığını söyleyen kaptanın saçına kokainin, bu uyuşturucuyu kullanan birinin temas etmesiyle bulaşmış olabileceği de dile getirildi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı