HaberlerSu Altı

Derinlere inmek için ‘engel’ yok

Kuzey Buz Denizi’nde ve Van Gölü’nde kırdığı rekorlarla tanınan milli sporcu Şahika Ercümen, engellilerin de pek çok sporu yapabileceğine dikkat çekmek için bedensel engellilerle birlikte Turkuazoo Akvaryum’da dalış yaptı.

derinlere-inmek-icin-engel-yok-3879287

GÖKHAN karakaş İstanbul

Garanti Bankası’nın katkılarıyla deniz ve sualtı sporlarıyla tanıştırılan 4 engelli önceki gün Turkuazoo Akvaryum’da benzersiz bir deneyim yaşadı. Türkiye’nin ilk ve tek engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak’ın yönetiminde Şahika Ercümen’le birlikte akvaryuma inen Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Cafer Yumuk, Türkiye Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Takım Oyuncusu Ebru Bulgurcu ile Melike Özsoy ve Hüseyin Yıldız engel tanımadıklarını derinlere dalarak gösterdiler. Eğitimlerini Gölcük Değirmendere’de tamamlayan engelli sporculara sertifikalarını da Ercümen su altında verdi.

Dalış ensasında havuzda bulunan köpekbalıkları ilginç görüntülerin oluştururken, Ercümen, “Asıl engelin insanlar tarafından onların önlerine çıkartılanlar olduğunu biliyoruz. Yaşamlarını kolaylaştırmak ve yardım etmek için tek yapmamız gereken onlara sosyal hayatta yer vermek. Derinlere inmeleri için önlerinde hiçbir engel yok. Su altı, hiçbir engelin olmadığı masmavi ve büyülü bir dünya” dedi.

milliyet.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı