DenizcilikHaberler

Dünyanın En Büyük Yolcu Gemisi

2008 Haziran’da dünyanın en büyük yolcu gemisi olacağı duyurulan, Royal Caribbean şirketinin 1.24 milyar dolarlık projesi “Genesis”‘in önümüzdeki yıl denizde olması planlanıyor. 360 metre uzunluğunda olacak olan gemi 5400 yolcu kapasitesine sahip olacak. Tarihte inşa edilecek en pahalı gemi olarak lanse edilen bu dev gemi benzerlerinden çok daha ihtişamlı olacak.

İçinde gökyüzüne açılan ve bir futbol sahası uzunluğunda tropikal bir parkı dahi barındıracak bu gemi şimdiden bir fenomen olmaya aday gözüküyor. Parkta yürüyüş ve koşu alanları, ağaçlar ve çiçek bahçelerini olacak.

Parkın orta bölümü geminin merkezi olarak planlanmış ve çevresinde yedi ayrı bölge planlanmış. İçinde yemek bölümleri, konser alanları ve cadde performanslarının sergilenceği alanlar bulunan parkın çevresini, 6 kat yükselen balkonlu localar çevreliyor. Bu bölgede şık bir restoranda yemek yiyebileceğiniz gibi, piknik havasında yemek servisleri de yapılması planlanıyor.

Ayrıca parkta yükselip alçalan bir bölümde asansör hareketli bir bar düşünülmüş. 3 katlı bu bölümde içkinizi yudumlarken parkın her tarafını görebileceğiniz bir manzara ile karşılaşacaksınız.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı