HaberlerManşetTekne Dünyası

E-Iguana 29: Evrimsel Yükseliş

E-Iguana 29 tam bir bukalemun: Su üzerinde 40 knot’a kadar hız yapabilirken, karada tank benzeri paletleri ile basit bir arazi aracına dönüşebiliyor. E-Iguana, şekil değiştirebilmek ve hareket edebilmek için iki farklı tahrik sistemi kullanıyor: denizde hareket için 300 hp motor, paletleri çalıştırmak için ise üç elektrikli motor. Elektrikli motorlar, güçlendirilmiş piller ile çalışıyor.

Iguana’nın katlanabilir palet sistemi, sert arazilerde yol alabilmesi için kevlar takviyeli kauçuk paletlerle desteklenmiştir. Sistem içindeki kollar ve dişliler ise denize mukavemet için 316 paslanmaz çelikten üretilmiş.

Iguana’nın baş mühendisi Florent de Labarre açıklamasında, “Bu pil hücreleri, sıvı ile yıkanmış, patentli gövdeye sahipler” diyor. “Bir ısı pompası ile, pil verimli bir şekilde ısıtılabilir veya soğutulabilir. Bu sürüş verimliliğini ve servis ömrünü artırır. Bundan önce, elektrikli tahrik sistemlerinin kullanımı düşünülemezdi çünkü çok güvensizdi. ” diyor.

Şarj bataryaları 110 saatlik kullanım sunar (yaklaşık 10 günlük kullanım) ve üç fazlı elektrik motorlar her birisi 30 hp gücündedir. Araç gerçek bir iguana gibi suda, karadakinden daha hızlıdır.

Kaynak: http://www.yachtingmagazine.com/e-iguana-29-evolutionary-leap

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı