HaberlerManşetSu Altı

En az 3 milyar dolar değerindeki hazineyle Karayip Denizi’nde batan gemi bulundu

İçinde 3 ila 17 milyar dolar değerindeki hazineyle 1708 yılında Karayip Denizi’nde batan İspanyol gemisi San Jose’nin bulunduğu açıklandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, 1708 yılında Karayip Denizi’nde batan ve uzun yıllardır aranan San Jose adlı İspanyol gemisinin bulunduğunu duyurdu.

en-az-3-milyar-dolar-degerindeki-hazineyle-karayip-denizinde-batan-gemi-bulundu,9lGMK9hZUEux0l998McDyQ

Santos, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, San Jose’nin bulunduğunu açıklayıp, detayları düzenleyeceği basın toplantısında vereceğini belirtti.

İçinde 3 ila 17 milyar dolarlık hazine taşıdığı varsayılan San Jose gemisi, hazineyi çalmak isteyen İngiliz korsanların saldırısı sonrasında 8 Haziran 1708 tarihinde Kolombiya’nın Cartagena kentinin kuzeyinde batmıştı.

batikkk,AmzYmtFM102z1xdSXqM-wg

Batık gemiyi aramak için 1980’li yıllarda Kolombiya hükümetinden izin alan Amerikan firması “Sea Search Armada”nın, dönemin Cumhurbaşkanı Belisario Betancur (1982-1986) ile anlaşarak bulunacak hazinenin yüzde 5’ini alacağının ortaya çıkması üzerine konu mahkemelik olmuş ve 2007 yılında Kolombiya Adalet Yüksek Mahkemesi, San Jose’deki her şeyin Kolombiya devletinin kültürel varlığı olarak tanınmasına karar vermişti. Ancak Amerikan firması arama çalışmalarının masrafının 50 milyon dolardan fazla tuttuğunu belirtip, Kolombiya hükümetinden yüksek miktarda tazminat talep etse de henüz hiçbir şey elde edemedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı