HaberlerVideoYarışlarYelken Sporları

Extreme Sailing İstanbul’luları Yelkene Doyurdu

Extreme Sailing Series İstanbul etabının en büyük sürprizi olan İstanbul Boğazı Yarışı kıran kırana mücadele ve muhteşem görüntülere sahne oldu. Denizde yapılan Formula 1 yarışı olarak nitelendirilen mücadelede İstanbul Boğazı’nın mükemmel atmosferinde yarışan katamaranlar rengarenk yelkenleri ile boğazı çiçek bahçesine çevirdiler.

EXtreme Sailing Bosphorus

İki ayrı etapta gerçekleştirilen boğaz yarışında kıyıdan izleyenlere harikulade görüntüler sunan yelkenciler bol bol alkış aldı. Kandilli önlerinde başlayan ve Aşiyan’da son bulan ilk yarışı The Wave Muscat kazandı. Aşiyan’da başlayan ve Kız Kulesi önünde biten ikinci yarışı ise GSC Pindar ilk sırada tamamladı.

İstanbul Ahırkapı sahilinde gerçekleştirilen Extreme Sailing Series yelken yarışlarında zafer The Wave Muscat ekibinin oldu. Organizasyonu Euroasia Sports tarafından yapılan Extreme Sailing Series’de son yarışın son saniyesine kadar süren heyecan fırtınasında 174 puan toplayan Ummanlı The Wave Muscat şampiyon oldu. 169 puanlı Groupe Edmond de Rothschild ikinciliği elde ederken. Redbull Team 159 puanla üçüncü sırada yer aldı. ESS’nin bir sonraki etabı 5-8 Temmuz 2012 tarihlerinde Portekiz’in Porto kentinde gerçekleşecek.

Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor AŞ ve Fatih Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen uluslararası etkinlik TRT Spor kanalı tarafından naklen yayınlandı.

Extreme Sailing Series’de mücadele eden teknelerin skiperleri Ayasofya’yı ziyaret etti. Geride kalan hafta boyunca Ahırkapı sahilinde ve İstanbul Boğazı’nda yapılan yarışlarda İstanbullulara yelken ziyafeti çeken 8 skiper Ayasofya’yı gezerek yorgunlarını giderdiler.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı