HaberlerVideoYarışlarYelken Sporları

Extreme Sailing Series İstanbul Yarışları

Extreme Sailing Series İstanbul etabının en büyük sürprizi olan İstanbul Boğazı Yarışı kıran kırana mücadele ve muhteşem görüntülere sahne oldu. Denizde yapılan Formula 1 yarışı olarak nitelendirilen mücadelede İstanbul Boğazı’nın mükemmel atmosferinde yarışan katamaranlar rengarenk yelkenleri ile boğazı çiçek bahçesine çevirdiler. İki ayrı etapta gerçekleştirilen boğaz yarışında kıyıdan izleyenlere harikulade görüntüler sunan yelkenciler bol bol alkış aldı. Kandilli önlerinde başlayan ve Aşiyan’da son bulan ilk yarışı The Wave Muscat kazandı. Aşiyan’da başlayan ve Kız Kulesi önünde biten ikinci yarışı ise GSC Pindar ilk sırada tamamladı.

Extreme Sailing Series İstanbul etabının basın toplantısına Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, OC Group Yönetim Kurulu Başkanı Mark Turner ve tüm teknelerin skipperleri katıldı.

Basın toplantısının ardından medya mensupları ve VIP davetlilerden seçilen şanslı kişiler 6. Adam olarak uçan tekneler olarak nitelendirilen katamaranlarda yarıştı. Yaklaşık 20 dakika süren her bir yarışta İstanbul Boğazı’nın en rüzgarlı ve akıntılı noktasında dünyanın en ünlü yelken yarışçılarının mücadelesine tanıklık eden şanslı konuklar hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

Extreme Sailing Series’in bu sezonki ekipleri, 7 farklı ülkeden; 21 Olimpiyat, 6 America’s Cup, 7 dünya turu yarışı, 47 dünya şampiyonası ve 28 Avrupa Şampiyonası katılımı bulunan dünya çapında 40 yelkenciden oluştu.

TAKIM İSMİ ÜLKE SKIPPER ÜLKE
Alinghi İSVİÇRE Alain Gautier FRANSA
GAC Pindar İNGİLTERE Ian Williams İNGİLTERE
Groupe Edmond de Rothschild FRANSA Pierre Pennec FRANSA
SAP Extreme Sailing Team DANİMARKA Jes Gram-Hansen Rasmus Kostner DANİMARKA
Oman Air Masirah UMMAN Morgan Larson ABD
Red Bull Sailing Team AVUSTURYA Roman Hagara AVUSTURYA
The Wave, Muscat UMMAN Leigh McMillan İNGİLTERE
ZouLou FRANSA Erik Maris FRANSA

Bu sezon 6. kez düzenlenen Extreme Sailing Series’in 2012 yılı programında Avrupa, Asya, Arabistan ve Güney Amerika’da gerçekleştirilecek toplam 8 etkinlik yer alıyor.
Program şöyle:

-28 Şubat-2 Mart Muscat/Umman
-17-20 Nisan Qingdao/Çin
-07-10 Haziran İstanbul/Türkiye
-05-08 Temmuz Porto/Portekiz
-30 Ağustos-2 Eylül Cardiff/İngiltere
-13-16 Eylül Trapani/İtalya
-18-21 Ekim Nice/Fransa
-29 Kasım-2 Aralık Brezilya

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı