DenizcilikHaberlerYarışlarYelken Sporları

Guletler 23.Bodrum Kupasına Hazırlanıyor

100’ün üzerinde yat Gökova Körfezi’nin cennet koylarına akacak

Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı’nda katılımcılar 18-23 Ekim tarihleri arasında 23. kez kazanmak için yelken açacaklar.

Ülkemizin en büyük deniz organizasyonlarından birisi olan Bodrum Cup yatların içinde yolcusu ile birlikte yarıştığı Akdeniz’in ender yarışlarından birisidir. Genelde ülkemiz tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği, kesintisiz 23 yıldır devam eden, geleneksel bir “Deniz Festivali”dir.

Yıllar içerisinde Bodrum Cup sadece bir yarış olarak kalmayıp, yerli ve yabancı yüzlerce yarışçının ülkemizin eşsiz güzellikteki koylarında dostluk rüzgârları ile bir arada buluştukları bir deniz şenliğine dönüşmüştür. Yarış, ahşap yatların yanı sıra misafir kategorisi ile bu şenlik içersinde olmak isteyen tüm yatçılara da açıktır.

Her yıl yaklaşık 100 yat ve toplam 1500 kadar kişinin katılımı ile gerçekleşen yarış, bu kez eşsiz doğal güzellikler içeren Gökova körfezinde yüzen bir şehir oluşturarak çok renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak.

Etkinlikler, 15-18 Ekim tarihlerinde Bodrum Ticaret Odası’nın katkılarıyla bu yıl 2. Kez düzenlenen “Bodrum Yacht Festival” ile başlayacak.

23. Bodrum Kupası’nda start, 18 Ekim Salı günü açılış şenlikleri, brifing ve kokteylin ardından her yıl olduğu gibi başlangıç kampanası çalınarak verilecek.

Dört etaptan oluşan yarışın ilk günü olan “VODAFONE ETABI”nda Bodrum Oraklar adasından start alan katılımcılar 21 mil kat ederek İngiliz limanı’na ulaşacak.

İkinci gün “CLAUDIO CAMPIONE ETABI”nda yarışçılar 17 millik rotada rüzgara ve denize meydan okuyarak İngiliz Limanı’ndan Çökertme koyu’na kadar birbirlerini geçmeye çalışacaklar.

3. parkur olan “Acıbadem Etabı”nda katılımcılar Çökertme’den Kisebükü’ne kadar 15 millik mesafede yarışacaklar.

4. ve son gün Kisebükü’nden Bodrum’a geçilecek olan 12 millik etap Bodrum Kupası’nın kazananlarını belirleyecek.

23 Ekim’de kupanın galipleri arasında ikili yarışlar, “Guletler Düellosu” gerçekleşecek. 23. Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışı her zaman olduğu gibi yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu tarafından takip edilecek.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı