HaberlerTekne Dünyası

İzmir Mega Yat İmalatı İçin Merkez Olabilir

DTO İzmir Şube Başkanı Başkanı Yusuf Öztürk, mega yat imalatının, bulunduğu bölgeye milyonlarca euro gelir sağladığını dile getirdi

tatoosh

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’in mega yat imalatı konusunda merkez olabilmesi için yatırımcıları İzmir’e davet etti. Mega Yat imalatının, bulunduğu bölgeye milyonlarca euro gelir sağladığını dile getiren Öztürk, “İzmir yatırım ve teşviklerle Mega Yat imalatının merkezi olabilir. İzmir’e yapılan yatırımın her zaman geri dönüşü olmuştur” dedi.

Yatırımcıya davet
Her biri milyonlarca euro değerinde olan ve yüksek döviz girdisi yaratan sektörün Ege kıyılarında gelişmesi için düğmeye basıldı. DTO Başkanı Yusuf Öztürk yatırımcıları İzmir’e davet ederek, “Mega yat, üst gelir düzeyine hitap eden ve büyük gelirler kazandıran bir sektör. Şu anda Tuzla bölgesinde ve Akdeniz’de yapılmaya çalışılıyor. Mega yatlar çok önemli bir ihracat kalemidir. Bir anda 80-100 milyon euroluk tekneyi yapıp satıyorsunz. İzmir bu alanda merkez olmak için adım adım çalışmalar yapmalıdır. Önce küçük tekneler yapılmalı, tecrübe kazanılmalı ve mega yatçılık gelişmelidir. Antalya mega yat yaparak milyonlarca euro kazanıyor. Fakat firmalar serbest bölge içerisinde. Belki o firmalar İzmir’de mega yat imalatına uygun yerler bulsa merkezlerini İzmir’e taşıyacak” diye konuştu.

Kaynak: FATİH ABACIOĞLU – Yeni Asır –
http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2014/04/24/izmir-mega-yat-imalati-icin-merkez-olabilir

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı