HaberlerSu Altı

Kanser Hücresini Öldürdüğü Kanıtlandı

Türkiye sahillerinde bol miktarda bulunan ve geleneksel su örtü bitkisini yok ettiği için “katil yosun” olarak bilinen bitkinin, kanserli hücreleri de öldürdüğü bilimsel olarak kanıtlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü ile DEÜ Fen Fakültesi’nin birlikte gerçekleştirdiği çalışmada, “katil yosunun” kanserli hücreleri yok ettiği tespit edildi.

298825

DEÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Baskın, yaptığı açıklamada, çevresel faktörlerin, kirliliğin ve daha birçok sebebin kansere neden olabildiğini, son yıllarda bu hastalıkla mücadele konusunda çeşitli bilimsel çalışmaların yapıldığını anlattı.

Laboratuvarda yaptıkları araştırma sonucunda yosunun kanserli hücreleri öldürdüğünü tespit ettiklerini belirten baskın, “Ama bunun kanser ilacına dönüşme süreci çok farklı aşama ve uzun bir yol .O aşamada da sanayi işbirliğine, büyük bütçeli laboratuvar ve çalışmalara ihtiyacımız var” dedi.

DENİZ HIYARI DA ARAŞTIRILIYOR

Baskın, yeni başlattıkları bir projede de diğer bir deniz canlısı olan deniz hıyarlarının kanser üzerindeki etkilerini araştıracaklarını ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan deniz hıyarının çıkarılmasıyla ilgili iznin alındığını dile getiren Baskın, “Deniz hıyarından birtakım etkin maddeler elde ederek bunların hücreler üzerine ya da mikroplar üzerine etkisini ve bir ilaç adayı olup olmayacağını araştıracağız. Bunun dışında da laboratuvarımız her türlü ilacın, etkin maddenin hücreler üzerinde etkisini ölçecek altyapıya sahip” diye konuştu.

Kaynak: http://www.trthaber.com/

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı