DenizcilikHaberlerSu SporlarıYarışlar

Kıtalararası Yüzme Yarışması İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi

Resim:DenizHaber

Dünyanın tek kıtalararası yüzme yarışı olan “24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması” İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi. 1238 kişinin katıldığı yarışmada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de 6,5 kilometrelik zorlu parkuru tamamlayarak boğazı yüzerek geçti ve “Kıtalararası Yüzücü” ünvanını kazandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “Herkes İçin Spor” sloganı ile düzenlenen 24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması haftasonu İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya 351’i yabancı sporcu olmak üzere 41 ülkeden toplam 1238 kişi katıldı. Anadolu yakasında bulunan Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlayan yarışma Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son buldu. İstanbul Boğazı etkinlik nedeniyle 3 saat boyunca gemi trafiğine kapatıldı. Genel klasmanda son 2 yıldır yarışmayı kazanan Hasan Emre Musluoğlu yine birincilik kürsüsündeki yerini alırken, ikinci Rus Evengy Bezruchenko, üçüncü ise İngiliz William Ellis oldu.

Yarışmaya 1151 sırt numarası ile katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Boğazını 1 saat 20 dakika 37 saniye ile geçerek kendi klasmanında 75. oldu ve TMOK tarafından verilen “Kıtalararası Yüzücü” sertifikasını almaya hak kazandı. Eski bir sporcu olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir “3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde sporda, ulaşımda, her alanda denizden daha fazla yararlanmalıyız. Biz bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla Tarihi Yarımada’da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Haliç’i bir su sporları merkezi haline getirmek istiyoruz. Birçok uluslar arası su sporları etkinliği, yarışmalar, festivaller düzenlenen Haliç’te gençlerimizin su sporlarıyla tanışacağı, eğitim alacağı bir merkez kuracağız. Ben her zaman gençlerimize en az bir spor dalıyla uğraşmaları konusunda tavsiye veriyorum. “Herkes İçin Spor” sloganıyla düzenlenen bu yarışma da içinden Boğaz geçen İstanbul’da, halkın daha çok suyla tanışması ve kaynaşması açısından önemli. Ayrıca burada 40 ülkeden, kadın erkek her yaştan yüzücü, hatta engelli vatandaşlarımız var. Görme engelli Erhan Koçak, down sendromu olan Caner Erkin isimli vatandaşımız da yarışmaya katıldı, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı