DenizcilikHaberlerSu SporlarıYarışlar

Kulaçların Dostluk İçin Atıldığı Yarışmada Şampiyon Aliağa’dan Çıktı

Antalya’nın Kaş ilçesinde hafta sonu bu yıl 15’incisi düzenlenen Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 8. kez yapılan Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması’nda Aliağaspor’un milli sporcusu Bahadır Tama şampiyon oldu.

GENEL KLASMANDA VE KENDİ YAŞ KATEGORİSİNDE TAMA ŞAMPİYON
200’den fazla sporcunun katıldığı Meis-Kaş arası yüzme yarışması hafta sonu gerçekleşti. Yunanistan ile Türkiye arasındaki en kısa mesafe olan ve Yunanistan’ın Meis Adası’nda başlayıp Kaş’ta sona eren 7 bin 100 metrelik parkuru 1 Saat 45 Dakika 59 saniyede tamamlayan Aliağaspor’un milli sporcusu Bahadır Tama hem genel klasmanda hem de kendi yaş (27) kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.
1000’den fazla yüzünün müracaat ettiği ancak mesafenin uzun olması nedeniyle sınırlı sayıda katılıma izin verilen ve Yunanlı yüzücülerin de yer aldığı yarışmada ayrıca bir başka Aliağaspor sporcusu Ayhan Tama da genel klasmanda 46. olurken kendi yaş(54) kategorisinde 5. oldu.

TAMA, HOLTEN ITU TRİATLON PREMİUM AVRUPA KUPASI’NDA MİLLİ FORMAYI GİYECEK
Uluslararası yarışmada dereceye girerek ulusal birçok haber kanalının da ilgi odağı olan Bahadır Tama; “İki ülke arasında dostluğun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Meis Adası’ndan Kaş’a kadar süren yüzme yarışmasını birinci olarak tamamladım. Benim için büyük mutluluk, zorlu bir yarışmaydı. Birbirine çok yakın ve iki dost halk. Kulaçlarımızı dostluk için attık. Yarışmanın Türk-Yunan dostluğuna önemli katkı verdiğini düşünüyorum.”dedi.
Tama Haziran ayı içinde yapılan Yalova Triatlon Şampiyonası’nda “Elit Erkekler” kategorisinde ikinci geldiğini ve 6-7 Temmuz tarihlerinde Hollanda’da yapılacak olacak “Holten ITU Triatlon Premium Avrupa Kupası’nda” milli takım forması giyeceğini belirtti.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı