HaberlerManşetTekne DünyasıVideo

Lexus Denize İniyor

Japon otomobil markası Lexus, Sport Yacht Concept ile açık denizlere açılıyor.

Japon otomobil markası Lexus, Sport Yacht Concept ile açık denizlere açılıyor. Lexus’un spor modeli LC500’den ödünç alınan iki adet 5,0 litrelik V8 motordan güç alan Sport Yacht Concept 885 beygirlük güç ile 49 mil hıza çıkabiliyor.

Lexus Sport Yacht

12.7 metre boyundaki Sport Yacht Concept’in gövdesinde, ön bölümünden arka yanlara kadar uzanan bakır renkli bölüm yatın ana tasarımını oluşturuyor. Yatın pürüzsüz gibi görünen çarpıcı şekli bir yunusu andırıyor.

Yolcular için de oturma düzeni bulunan iç kabinde kaptanın kullanabileceği, GPS’li navigasyonu, dijital grafikleri, yüzey radarını ve sualtı sonarını gösteren renkli bir dokunmatik ekran bulunuyor. Yatta küçük bir mutfak ve bir banyo da var.

Elle döşenen dokuma karbon elyaf beziyle takviye edilmiş iki parçalı poliüretan epoksi reçinesinin bir bileşimi, yatın esnek şeklinin oluşmasını sağlıyor. Bu malzeme yatın ağırlığını fiberglas takviyeli plastik konstrüksiyondan yaklaşık 1,000 kilogram kadar hafifletiyor.

Şimdilik sadece bir tane üretilen yatın seri üretiminin yapılıp yapılmayacağı ve fiyatı şimdilik Lexus tarafından sır gibi saklanıyor.

Lexus Sport Yacht

Lexus Sport Yacht

Lexus Sport Yacht

Lexus Sport Yacht

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı