DenizcilikHaberler

Maserati Dünya Rekoru Denemesi

Maserati, bir trans-Atlantik geçişi için yeni bir rekor girişimi destekleyeceğini açıkladı. Giovanni Soldini kaptanlığındaki yedi kişilik ekip, İtalyan spor araba üreticisinin adı verilen bir yelkenli ile güneybatı İspanya’nın Cadiz limanından yola çıktı. 3.884 deniz mili (4469 mil / 7193 km) sürecek yolculuğun sonunda Bahamalar – San Salvador’a ulaşacaklar.

Daha önce, sadece büyük trimaranlar ile gerçekleştirilen bu rekor denemeleri, Maserati mono gövde tekne ile gerçekleştirilecek bu deneme ile diğerlerine referans olmayı planlıyor. Doğu-batı geçişi için mevcut dünya rekoru, 2007 yılında Groupama 3 adlı Trimaran tarafından sadece yedi gün, on bir saat olarak kayıt altına alınmıştır. Christopher Kolomb’un 1492 yılındaki geçişi onuruna “keşif yolu” olarak bilinen rotayı Kolomb beş haftada geçebilmişti.

Maserati teknesi, 2008-2009 yıllarında VOR’a (Volvo Ocean Race) farklı bir ad ile katılan, 21 m tek gövdeli bir tekne olup, 30 m yüksekliğinde karbon bir direğe sahiptir.

Maserati en lüks araçları ile bilinse de, onun adını taşıyan bu tekneye Maserati motoru güç katmasa da, şirketin Poseidon’un çatal görünümlü asasından esinlenilen logosunun ötesinde, deniz taşımacılığı ile tarihi bağları vardır. 1930 gibi erken yıllarda, Maserati kardeşler, 16 silindirli motorlarını denizde test ederlerken, 1955 yılında beş sürat teknesi ile dünya şampiyonalarında iddialı konuma gelmişlerdi. Maserati’nin sekiz silindirli motorları da 1957 ile 1969 yılları arasında çeşitli kategorilerde 19 dünya, dört Avrupa ve on İtalyan şampiyonluğu kazanmışlardı.

Rekor denemesini buradan takip edebilirsiniz.

Güncelleme: 12 Şubat 2012 tarihi 22:00 itibariyle bitiş noktasına 238 deniz mili kalmıştır. Toplam süre ise bu ana kadar 10 gün 8 saat’tir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı