DenizcilikHaberler

Muğla’ya kamp merkezleri yapılacak!

Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, 2014 yılında Yelken Federasyonunu faaliyetlerini yeniden gözden geçirerek, revize ederek, çıtayı daha da yükselterek farklı bir boyuta getirmek istediklerini bildirdi.

serhatbelli_yelken_230114

Yelken Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlık görevine seçilen Belli, yönetim kurulu üyeleri Ömer Karacalar ve Erman Aras ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Çeker’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belli, Yelken Federasyonu cami yeni olmadığını, önceki dönemde de Federasyon Başkan Vekilliği yaptığını söyledi.

Yelken Federasyonunun çalışmaları içerisinde Muğla’nın önemli yeri olduğunu belirten Belli, “Bu yıl Muğla’da önemli çalışmalar yürüteceğiz. Muğla, bizim için güneydeki en önemli nokta. Hem koyları hem bölgedeki sporcu altyapısı çok önemli. Yeni dönemde Muğla’da yapılacak yelken faaliyetlerinin turizme katkısını da göz önünde bulundurarak çalışma yürüteceğiz. Muğla’daki yatırımlarımızı hızlandıracağız” dedi.

Bu yıl olimpik milli kadrolarının kamp yapacağı bir tesise sahip olmanın amaçlarından biri olduğuna işaret eden Belli, şöyle devam etti:

“Bir de Yelken Federasyonu milli sporcularının ve kulüplerinin zaman zaman gelip kamp yapacakları Avrupa standartlarında bir tesis yapacağız. Bu tesislerin başlangıç yeri Muğla olacak. Bugün bunun için buradayız. Bundan sonraki hedefimiz Muğla’nın, Marmaris ve Bodrum ilçesinde iki kalıcı tesis yapmak. Bunların adımlarını attık. İnşallah 6 ay içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

Belli, Avrupa, dünya ve Balkan şampiyonasında göz dolduran ve derece getiren sporcuları daha çok destekleyip yurt dışı çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“2014 yılında Yelken Federasyonunu, faaliyetlerini yeniden gözden geçirerek, revize ederek, çıtayı daha da yükselterek farklı bir boyuta getirmek istiyoruz. Sporcularımızın yurt dışında kendilerine rakip olacak sporcularla kamp yapma imkanı sağlayacağız. Dolayısıyla onların çıtası biraz daha çok yükselecek. 2016 Olimpiyatlarına aday olan sporcularımızla ilgili çalışmalarımız var. Onlarla 2008 yılında olduğu gibi büyük bir başarı yakalamak istiyoruz. En azında kendi dallarımızla olimpiyatlarda bütün branşlara katılarak başarı elde etmek istiyoruz. Olimpiyatlarda başarılı olursak kendimizi başarılı sayacağız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.”

Çeker ise Muğla’nın yelken faaliyetlerinde önemli yeri olduğunu söyledi.

Bölgeye yapılacak yeni tesislerin önemli olduğunu dile getiren Çeker, yeni yapılacak tesislerle hem kentteki sporcuların daha rahat çalışma imkanı bulacağını hem de çok sayıda sporcunun Muğla’ya geleceğini kaydetti.

Ajansspor.com
http://www.ajansspor.com/yelken/Genel/h/20140123/muglaya_kamp_merkezleri_yapilacak.html?ref=rss

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı