DenizcilikHaberlerManşet

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç (56) spor yaptığı sırada kalp krizi geçirdi. Koç’a ilk müdahaleyi koruması ve spor hocası yaptı. Ünlü iş adamı ilk olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koç’a 40 dakika boyunca yeniden canlandırma müdahalesi yapıldı.

Koç, Beykoz Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavinin ardından helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak 4 saatlik müdahaleye rağmen Mustafa Koç, hayata gözlerini yumdu.

Koç Holding, geçirdiği kalp krizi nedeni ile bugün hayatını kaybeden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un cenazesinin 24 Ocak Pazar günü Teşvikiye Camii’nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceğini duyurdu.

1960 yılında Ankara’da doğan evli ve iki kız çocuğu babası olan Mustafa Koç, Koç Ailesi’nin 3. kuşak üyesi ve Rahmi M. Koç‘un en büyük oğludur. Kardeşleri Ömer Mehmet Koç (1962) ve Ali Yıldırım Koç (1967)’tur.1980 yılında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz’u bitirdikten sonra ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yelken ve Scuba dalış tutkunu olan Mustafa Koç, 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştü. Mustafa Koç 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığında bulunuyordu.Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi de olan Koç, aynı zamanda Genç Başkanlar Organizasyonu üyeliğinde bulundu.JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer alan Koç, aynı zamanda Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesiydi.

koc2-001 fft29_mf74908

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı