HaberlerMagazinManşet

Nobu ‘Aşcı’sını Bodrum’da buldu!

İşadamı Vedat Aşcı, dünya jet-set’inin restoranı Nobu’yu Bodrum’a getiriyor. Nobu, Cennet Koyu’nda konumlanan ve yaz başında faaliyete geçecek Mandarin Oriental’in içinde açılacak. Müdavimler deniz uçağıyla havaalanı yerine direkt olarak Cennet Koyu’na inip restorana gidebilecek

De-Niro-Nobu-Sake-Ceremony-Photo-by-Erik-Kabik
LAS VEGAS, NV – April 28: pictured at NOBU HOTEL Grand Opening Event at Caesars Palace on April 28, 2013 in Las Vegas, NV. © RD/ Kabik/ Retna Digital

Bodrum yaz sezonunu müthiş bir çalımla açıyor. Yıllardır özlemle beklenen Robert De Niro’nun restoranı Nobu, İstanbul’u transit geçip Bodrum’a geliyor. Cennet Koyu’na… Sırf restoranda yemek yiyen dünya starlarını görmek için insanların kapısında sıra olduğu, rezervasyonsuz girilemeyen Nobu, Türkiye’den işadamı Vedat Aşcı’ya ‘evet’ dedi.

Gayrimenkul ve turizm sektörlerinde birbirinden seçkin markaları, seçkin bir kitleyle buluşturan Vedat Aşcı, son hamlesiyle ‘mutfağa giren işadamları kulübüne’ katıldı. Robert De Niro’nun ortağı olduğu restoranı İstanbul’da açmak için birçok grup istekli olmuş ancak kimse Robert De Niro’yu ikna edememişti.  Nobu öyle ikonik bir restoran ki suşi yemeye bayılmayanlar dahi sırf restoranın müdavimi starları görmek için rezervasyon yaptırıyor. Bu Londra’da da böyle, Manhattan’da da…

Starların restoranı

Beyonce’den tutun, Kylie Minogue, Kate Moss, Matt R. Smith, Matt Damon, Katy Perry, Justin Timberlake, Natalie Portman, David Beckham, Lady Gaga’ya kadar aklınıza kim gelirse mutlaka bir Nobu çıkışında magazin basını tarafından fotoğraflanmış durumda. Astoria, Maçka Residance, Mandarin Oriental gibi lüks projelerle Türkiye’nin kalburüstü kesimine yönelik konut üreten Vedat Aşcı sonunda grubu ikna etmiş. Nobu, Aşcı’nın Cennet Koyu’nda konumladığı ve yaz başında kapılarını açacak Mandarin Otel’in içinde yer alacak. Bu anlamda ağırlıklı Uzakdoğu mutfağıyla Nobu’nun, yine Uzakdoğu orijinli Mandarin ile harikalar yaratacağını tahmin etmek güç değil.

İstanbul’u zorlayacak

Türkiye’den de hatırı sayılır bir müdavim kitlesi bulunan Nobu’nun en popüler şubeleri Los Angeles, Londra-Mayfair ve Manhattan-Tribeca bölgesinde. Manhattan’daki Nobu’ya iki kez istememe rağmen kapısındaki sıradan dolayı girememiştim. Nobu’nun Milano’daki şubesi de yine starlarla aynı ortamda yemek yemek isteyenlerle dolu. Restoran, kendi başına lüks bir AVM görüntüsünde olan Armani mağazasının içinde yer alıyor. Cennet Koyu gibi bir lokasyonu ve lüksün kitabını yeniden yazacak Mandarin Oriental’in premium hizmet anlayışı bir arada düşünüldüğünde Bodrum Nobu, bu yaz İstanbul restoranlarını dahi zorlayacak gibi görünüyor. Mandarin Oriental’e deniz uçağı seferleri de olacağından işadamları günü birlik yemeklerini yiyip, misafirlerini ağırlayıp dönebilecekler.

Deniz uçağıyla gidilebilecek

12 ay açık kalacak Mandarin Oriental’de oda fiyatları 2 bin euro’dan başlayıp 50 bin euro’ya kadar çıkacak. Mandarin Oriental, Bodrum’a özel uçakları, yatlarıyla gelen üst düzey misafirlere hizmet verecek. Şömineli odaları, denize nazır spası, detoks merkezi olacak otelin manzarası da göz kamaştırıyor. Otel ve restoranın, kendi başına global çaptaki jet-set müdavim kitlesi düşünüldüğünde Bodrum için yeni bir çekim merkezi olacağını tahmin etmek güç değil. Misafirler, diledikleri taktirde helikopter, deniz uçağıyla İstanbul’dan, Bodrum ve İzmir havaalanlarından, hatta Yunan adalarından alınacak.

Villalar da faydalanacak

Mandarin Oriental Bodrum ve Residance at Mandarin Oriental Bodrum projesi Cennet Koyu’ndaki 600 dönümlük araziye yapılan otel, villa ve rezidanslardan oluşuyor. Otel dünyaca ünlü lüks konaklama markası Mandarin Oriental’in hem Türkiye hem de Akdeniz Bölgesi’ndeki ilk resort tesisi olacak. Yatırım maliyeti 600 milyon euro’yu aşan projede 102 odalı otel, 98 villa ve 116 daireli rezidans kısmı yer alıyor.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ yanı sıra, Cem Yılmaz buradan villa alan birkaç isim. Mandarin Oriental’in tüm lüks hizmetleri 24 saat boyunca ev sahiplerinin de hizmetinde olacak.

Beymen ‘Cennet’e gidiyor

Duyumlarım doğruysa konut sektöründe lüks kelimesinin içini doldurmaya kararlı Vedat Aşcı’nın bir diğer hamlesi de Beymen. Mandarin Oriental’in içinde bir de Beymen şubesi açılıyormuş. Zorlu’daki mağazası tek başına lüks bir AVM görümünde olan Beymen, böylece tatilde de tutkunlarına hizmet verebilecek. Mandarin rezidanslarında oturan kitlenin profili düşünüldüğünde Beymen Cennet Koyu, Zorlu’daki satış rakamlarını aratmayacaktır herhalde.

Kaynak: Songül Hatısaru – Milliyet.com.tr

http://ekonomi.milliyet.com.tr/nobu-asci-sini-bodrum-da-buldu-/ekonomi/ydetay/1854293/default.htm

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı