DenizcilikHaberlerManşet

Ödüllü yat Bodrum’da alıcısını bekliyor

Süper yatların Oscar’ı olarak bilinen Dünya Süperyat Ödülleri’nde (World Superyacht Awards) iki Neptün heykelini kazanan Yeni Zelanda bayraklı ‘Zefira’ adlı tek yelkenli yat satılmak üzere Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne getirildi.

odullu_yat_bodrumda_alicisini_bekliyor13752610860_h1057016

29 milyon 500 bin Euro’ya satışa çıkartılan (yaklaşık 75.5 milyon lira) İstanbul ve Bodrum’da büyük inşaat yatırımları yapan iki ünlü Türk işadamının yatı görmek için Bodrum’a geleceği öğrenildi.
Yeni Zelanda’da, Dubois Naval Architects, Fitzroy Yachts ve Remi Tessier’in ortak çalışmasıyla iki yılda yapılan ve 2010 yılında denize indirilen 50 metre uzunluğundaki, tek yelkenli ‘Zefira’ adlı yat, 29 milyon 500 bin Euro’ya Bodrum’da satışa çıkartıldı. Geçen Pazar günü Bodrum’a gelerek 12 mil mesafedeki Orak Adası yakınlarına demirleyen Fitzroy Yachts Şirketi’ne ait yat yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.
İKİ TÜRK İŞADAMI TALİP
İstanbul ve Bodrum’da büyük inşaat yatırımları yapan iki ünlü Türk işadamının, yüzme havuzu, güneşlenme terası, bilgisayarlarla donatılmış çalışma odaları, kütüphanesi, 3 master, 5 suit kabini, uydu cihazları ve tam otomatik kullanılabilme özelliği olan yatı görmek için helikopterle Bodrum’a gelerek Orak Adası’na geçeceği öğrenildi.
56 metre uzunluğundaki Southern Spars karbon fiber direği ve North Sails tarafından özel olarak tasarlanan yelkenleri ile hafif rüzgarlı havalarda bile inanılmaz performans sağlayabilen süper lüks yatı satın almak için bakmaya gelecek iki işadamının ismi gizli tutuldu.
2010 yılında Dünya Süperyat Ödülleri’nde, ’45 metre Üzeri En İyi Yelkenli Yat’ ve ‘Yılın En İyi Yelkenli Yatı’ ödüllerinin sahibi olan Zefira’nın Türk işadamları tarafından satın alınıp, alınmayacağı merak konusu oldu.
Fitzroy Yachts’ın, Zefira’nın satışı için Bodrum’daki bir yat kiralama ve satışı yapan şirketle anlaşma yaptığı öğrenildi. İki Türk işadamının yanında üç özel yat kiralama şirketinin de Zefira’yı satın almak için yakından ilgilendikleri bildirildi.
DHA
http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1056993-odullu-yat-bodrumda-alicisini-bekliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı