ÇevreHaberlerManşetVideo

Okyanuslardaki Çöplükler

NTVMSNBC internet sitesinde yayımlanan bir haber, maalesef dünyaya yok edilemeyecek çöp bırakan tek canlının insan olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu haberde detaylar gerektiği kadar anlatılmakla beraber, internet üzerinde yaptığımız araştırmada, bahsi geçen çöplerin %80’inin ana karalardan, %20 kadarının ise gemilerden geldiğini görülmekte. Bu inanılmaz kirleniş sadece su atlı canlılarının besin zincirini kırmakla kalmıyor aynı zamanda kuş ve benzer su üstü canlılarını, hatta insanları bile etkiliyor.

Bir Albatrostan Geriye Kalanlar Arasındaki Plastikler | From Wikipedia | Author: Duncan Wright

İlgimizi çeken detaylardan bir tanesi bu çöp girdaplarında yüzen plastik atık miktarının, su altı canlılarının beslenmesinde çok önemli yer tutan planktonların miktarıdan tam 6 kat daha fazla olmasıydı. Bu inanılmaz değerler önlem alınması için geç bile kalındığını göstermekte. Okyanus çevresinde bulunan ölü kuşların midesine bakıldığında bulunan plastik şişe kapakları ve hatta çakmaklar yaşadığımız dünyaya verdiğimiz zararı gözler önüne seriyor.

NTVMSNBC internet sitesinde yayınlanan haberi okumak için buraya, haberde geçen 5Gyres Organizasyonunun web sitesi için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı