DenizcilikHaberler

Olimpik Sporcularımız Performans Testinde

Türkiye Yelken Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan, Olimpik sınıflarda mücadele eden sporculara yönelik olarak 2-4 Kasım 2015 tarihinde yapılan “Performans Dayanıklılık Testleri” sonuçları Prof. Dr. Fzt. Gül Baltacı gözetiminde değerlendirildi.

“Performans Dayanıklılık Testleri” sonuçlarının değerlendirmesi 5 Şubat 2016 tarihinde Türkiye Yelken Federasyonu’nda Prof. Dr. Gül Baltacı ve Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay gözetiminde 3 Milli Takım antrenörü ve 10 olimpik sınıf sporcusunun katılımıyla gerçekleştirildi.

3 ayda bir tekrarlanan “Sporcu Performans Dayanıklılık Testi”nin üçüncüsü için sporcularımız, Federasyon İstanbul ofisinden Ankara’ya hareket ettiler.

Olimpik sporcularımıza yönelik “Performans Dayanıklılık Testleri’nin 3.sü, 6-7 Şubat tarihinde Ankara Güven Hastanesi’nde Prof.D.Fzt.Gül Baltacı gözetiminde gerçekleştirildi.

Performans testleri kapsamında sporcuların dayanıklılık özelliklerinin ölçümüne yönelik; Spirometrik ölçümler ile VO2max ve Wingate testleri, kuvvet özelliklerinin ölçümüne yönelik; İzokinetik ve izometrik testler gerçekleştirilmektedir. Bu testlere ek olarak pedobarografi cihazı ile yürüme, ayak tabanı analizleri, Huber 360 ekipmanı ile de farklı prosedürlerde dinamik – statik denge, gövde esneklik testlerinin ölçümleri yapılmakta ve sporcuların vücut kompozisyon analizleri belirlenerek kişiye özgü diyet programları hazırlanmaktadır.

Kaynak: TYF

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı