DenizcilikHaberlerManşet

Sailing Rocket’ten yeni hız rekoru

sailrocket2

2004’te başlayan macera 9 hız denemesi sezonunun ardından 2012 yılında mutlulukla sonuçlandı. Paul Larsen ve partneri Helena Darvelid 6 yılın ardından ancak 50knot barajını aşabilmişlerdi. Bu paul için çok umut kırıcı olsada çalışmaya devam ettiler. Mart 2011 de Sail rocket 2 devreye alındı. Çünkü birinci teknede 50 knot sonrası pilot için ciddi tehlikeler taşıyordu. Birkaç denemenin ardından kolaylıkla 40 knot sürate ulaşmışlardı ancak daha fazlası mümkün olmuyordu. Tekrar yapılan araştırmalar ve ölçümler sonrası sorunun kaynağının sürtünmeye bağlı olduğu anlaşıldı ve konunun çözümüne yönelik çalışmalar yapıldı.

Tüm yaşananların ardından yapılan son deneme ise tam bir başarı ile sonuçlanmıştı. Çünkü SailRocket2 tam 60 knot ile yeni dünya rekorunu kırmıştı. 500metre sadece 14.85saniyede geçilmişti.

Bu ekibin yeni hedefi ise aynı tekne ile okyanus geçişi yapabilmek. Tutku dolu bir ekibe sahip olan Paul bunun uzak bir hedef olmadığını belirterek yakında çalışmalara başlayacaklarını söylüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı