ÇevreHaberler

Saklı cennetten çöplük çıktı!

Gökova Körfezi’ndeki Kadın Azmak Deresi’nde dalgıçlar 8 çuval çöp topladı. Çöplerin içinde ayakkabı, sinek kovucu ve peçetelik dikkat çekti

sakli-cennetten-copluk-cikti--3477886

Fotoğraflar: TAMER GÜNAL
Berraklığı veyazkış değişmeyen su sıcaklığı ile hayranlık uyandıranGökova Körfezi’ndeki Kadın Azmak Deresi’nin tabanından dalgıçlar yarım saatte 8çuvalçöp çıkardı. Çıkarılan çöpler arasında,ayakkabı, sinek kovucu ve peçetelik bile var.

Doğanın hediyesi
Muğla’nın en çok yabancı turist çeken yerlerinden olan aynı zamanda yeşil renkli suyunda yüzen ördekleri, su samurları, lezzetli balığı ve Azmak Gerdimesi adlı otuyla bilinen Kadın Azmak Deresi dalgıçlar tarafından temizlendi. 3 bin 850 metre uzunluğundaki Azmak’ın tekneyle gezilen 2 bin metrelik bölümünün derinlerinde çok sayıda meşrubat ve içki kutusu, cam ve plastik şişe olduğunu gören dalgıçlar Ali Ethem Keskin ve Tamer Günal, derenin korunması için çabalayan Villa Vali Otel’in desteğiyle harekete geçti.
Derenin görsel güzelliğinin yanı sıra barındırdığı canlı çeşitliliği ile korunması gerektiğini belirten Ali Ethem Keskin, “Kadın Azmak’ı doğanın ülkemize bir hediyesi. Oysa teknelerden atılan katı atıklar yaşamı tehdit ediyor. Tekne işletmecilerinin ve gezen turistlerin içtikleri kutuları atmadan düşünmesini istiyoruz” dedi.

Yarım saatte sekiz çuval
Keskin ve Günal’a Saygun Dura, Yavuz Pilevneli, Veysel Gençten ve Gülden Gül de katılarak katı atıkların yoğun olduğu noktalara dalışlar yapıldı. Yaklaşık yarımsaatiçinde dalgıçlar 8 çuval çöp toplamayı başardı. Çöpler Ula Belediyesi ekipleri tarafından götürülürken, içlerinde ayakkabı, sinek kovucu ve peçetelik bile olduğu görüldü

milliyet.com.tr
http://gundem.milliyet.com.tr/sakli-cennetten-copluk-cikti-/gundem/detay/1741258/default.htm

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı