ÇevreHaberler

Slow Fish İstanbul İlk kez Türkiye’de

Uluslararası Slow Fish kampanyası çerçevesinde bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılacak olan Slow Fish İstanbul, 10 ülkeden 70’in üzerinde delegenin katılımıyla gerçekleşecek. Akademik tartışmalardan çocuk atölyelerine, film festivalinden yemek yarışmasına kadar pek çok etkinliğin yer alacağı festival Boğaziçi Üniversitesi’nde olacak.

low_istanbul-luferinin-kuyrugunu-birakmiyor1

Bölgesel bir toplantı ve etkinlikler bütünü olan Slow Fish İstanbul, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılacak. Fikir Sahibi Damaklar’ın ‘İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın’ kampanyasını takiben başlatılan ve her yıl ekim ayının 3. hafta sonu kutlanan İstanbul’un Lüfer Bayramı ile dönüşümlü olarak iki yılda bir gerçekleşecek olan Slow Fish İstanbul, 17 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Binası’nda başlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen Slow Fish İstanbul kapsamında 10 ülkeden 70’in üzerinde delegenin sunumlarıyla zenginleştirecekleri akademik tartışmalardan çocuklarla atölyelere, film festivalinden yemek yarışmasına kadar pek çok katmanıyla katılıma açık olan etkinlik ücretsiz takip edilebilecek.

Uluslararası Slow Fish kampanyası çerçevesinde gerçekleşen bu bölgesel etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan ve Ukrayna’dan delegeler katılacak. Balıkçı topluluklarının, aşçılar, akademisyenler ve pek çok çevre örgütünün yanı sıra tüketiciyi de dahil edecek Slow Fish İstanbul sürecinde sürdürülebilir bir geleceğe doğru gayretler birleştirilmeye çalışılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı