HaberlerManşetSu Altı

Soluksuz Adam’dan yeni dünya rekoru

Sualtı sporlarında 8 dünya rekorunu elinde bulunduran Devrim Cenk Ulusoy Kaş’ta yeni bir rekoru Türkiye’ye kazandırdı. Milli sporcu Ulusoy palet bile kullanmadan sadece 3,5 kg ağırlık kullanarak 81 metre derinliğe nefesini tutarak indi. Hırvatistan ve İspanya’dan gelen 2 uluslararası gözlemci denetiminde dalan Ulusoy 2 dakika 46 saniye içinde Türkiye’ye yeni bir rekor kazandırdı.
Dünya Sualtı Sporları Federasyonu tarafından ilk kez geçen yıl “Paletsiz ip destekli serbest dalış kategorisinin rekortmeni olmak için seçilen Ulusoy, 80 metreye inerek bu rekoru eline geçirmişti. Ulusoy, palet dahil hiçbir yardımcı alet kullanmadan 3 dakika 8 saniye içinde yüzeye gelirken bu yıl kendine ait rekoru ileriye taşıdı. 20 gündür Kaş’ta kampta olan Devrim Cenk Ulusoy, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu Spor Komitesi Başkanı Xavier Duran ve Hırvatistan’dan Lukas Neven’in gözetiminde yeni dünya rekoru için derinlere indi. Ulusoy palet dahil hiçbir yardımcı alet kullanmadan nefesini tutarak 81 metreye indi. 2 dakika 46 saniye sonra satıha dönen Ulusoy böylece kendine ait rekoru ileriye taşıdı.

Ciğeri 3 kat güçlü
Bir insanın ciğer kapasitesinin 3 katı hava depolayabilen akciğerleriyle “Soluksuz Adam” olarak bilinen milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 22 Türkiye rekorunun yanı sıra 2 Avrupa, 7 dünya rekorunu elinde bulunduruyor. 111 ülkeden binlerce serbest dalıcının üye olduğu CMAS’ın özel olarak belirlediği Devrim Cenk Ulusoy, 81 metreye indirilen ipi takip ederek kendisini bekleyen mandalla yüzeye çıktı. Ulusoy, “Türkiye’nin deniz ve sualtı sporlarını yapmak için çok elverişli olduğunu ve çok yetenekli sporcular olduğunu tüm dünyaya anlatma fırsatı buldum. Ülkemiz son yıllarda sualtı sporlarındaki başarılarıyla iddialı ülkelerin bile dikkatini çekiyor. Önümüzdeki yıllarda ulaşılması güç rekorları kırarak adımızdan daha fazla bahsettireceğiz” dedi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu As Başkanı Şahin Özen ise, “Yetenekli sporcularımızı destekleyerek ülkemizin adını sualtı sporlarında duyurmalarını amaçlıyoruz. Ülkemizin doğal zenginliklerini sporcularımızın başarıları ile birleştirdiğimizde çok önemli bir tanıtım sağlıyoruz” diye konuştu.

Gökhan Karakaş – Milliyet

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı