HaberlerManşetSu Altı

Su Altına Turist Yağdı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, dalış turizmini geliştirmek ve su altı cennetine ilgi çekmek için Karaada Yapay resif ve Batık Projesi kapsamında 7 yıl önce batırılan iki savaş gemisi ile uçağını yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti. Dünyaca ünlü Rus fotoğraf sanatçısı Andrey Nekrasov da iki hafta önce buradaki batıklara dalıp, dünyaca ünlü bir turizm dergisi için çekimler yaptı.

su_altina_turist_yagdi_h61444

Bodrum Sualtı Derneği’nin (BOSAD) hazırladığı ve Ege Deniz Bölge Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın desteği ile hayata geçirilen Karaada Yapay Resif ve Batık Projesi kapsamında Bodrum’a 4 mil mesafedeki Karaada’nın Paçoz ve Kaçakçı koylarında 7 yıl önce, 37 metrelik TCG Pınar 1 ve 29 metrelik TCGS 115 bordo nolu savaş gemileri ile C- 47 tipi savaş uçağı batırıldı. Bu batıklar, iki koya turist yağmasına neden oldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen sualtı ve dalış turizmi için önem taşıyan projede uluslararası seyahat acenteleri ve tur operatörlerininde destek verip yurtiçi ve dışında tanıtım ve rezervasyon yapmaları nedeniyle bir yıl içerisinde 350 binin üzerinde turist, uçak ve savaş gemisi batıkmlarını görmek için dalış yaptı. Dalış tutkunları, suyun 16 ile 30 metre derinliğindeki batıklardan geminin dümenine geçti, savaş uçağının içinde gezindi. Keyifli anlar yaşayan su altı tutkunları, bol bol da fotoğraf çekmenin keyfini yaşadı.

Rus Fotoğrafçı Görüntüledi

Rusların dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı, 42 yaşındaki Andrey Nekrasov da Karaada koylarındaki batıklara dalış yapanlar arasında yer aldı. Nekrasov’un iki hafta önce yaptığı dalışta çektiği fotoğraflara, Mayıs ayında, dünyaca ünlü bir turizm dergisinde, 4 sayfa yer ayrılacağı öğrenildi. Çektiği fotoğraflardan bir bölümünü Yunanistan’daki turizm sitelerinde yayınlayan Nekrasov, batıkların su altı doğa güzellikleri ile iç içe muhteşem ve inanılmaz manzaralar ortaya çıkardığını belirtip, “Bu güzelliklerin daha çok tanıtılması gerekir” yorumunda da bulundu.

Hedef Yılda 500Bin Turist

Karaada’da farklı koylarda batırdıkları savaş gemileri ile uçağına ilginin çok büyük olduğunu belirten BOSAD Başkanı İhsan Küçükünsal, “Su altını sevdirmek kara üstünde olduğu kadar su altı güzelliklerimizi dünyaya tanıtmak için üç yılda hazırladığımız projeyi her yıl dalış festivalleri düzenleyerek daha da ilgi çeker hale getirdik. Amacımız proje kapsamında Karaada dışındaki dalış yapılan noktaları arttırmak, ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamak. Proje sadece Bodrum’un değil Türkiye’nin gururu oldu. Tur acentaları uluslararası alanda dalış turizmi için rezervasyon yapmaya başladı. Tarih, kültür, mavi yolculuğun yanısıra sadece dalış turizmi için Bodrum’a gelen turist sayısında büyük artış yaşanmaya başladı” dedi. Önümüzdeki yıllarda bir helikopter ve uçağında da batırılarak dalışa açılmasıyla ziyaret eden turist sayısının yılda 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Yaşar Anter DHA

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı