DenizcilikHaberlerManşet

Süper Yat Teknolojilerinde Türkiye ve İtalya İşbirliği

MIG (Marine Integrator Group) , Manomare Denizcilik ve YATEF-Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu tarafından desteklenen, Süperyat teknolojileri paylaşım projesi devam ediyor.Bu proje kapsamında, süper yat sektörünün iki önde gelen ülkesi İtalya ve Türkiye, bu sektördeki son teknolojileri ve bilgileri paylaşma konusunda ortak işbirliğini arttırmaya başladılar. Bu amaçla iki ülke süperyat sektör temsilcileri arasında 2011 yılında başlayan işbirliği ve karşılıklı görüşmeler daha da gelişerek 2012 yılında İtalya –Ancona ve Antalya’da gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerle devam ediyor

İtalya Süperyat teknolojilerini uygulama grubu olan MIG (MARINE INTEGRATOR GROUP) ve bu grubu oluşturan;Elektrik-elektronik otomasyon konularında uzman ISEL , seyir ekipmanları, haberleşme ve köprü üstü tasarımlarında uzman TEAM ITALIA ile ses-görüntü ve eğlence sistemlerinde uygun çözümler sunan VIDEOWORKS firmaları, son teknolojileri Türk yat sektörü ile paylaştılar.

MIG INCOMING İTALYA ZİYARETİ: : Superyat teknolojileri paylaşım projesi kapsamında 30 Mayıs -2 Eylül tarihlerinde İtalya’nın Ancona bölgesinde ve CRN Tersanesinde gerçekleştirilen ilk etkinliğe, Tuzla, Bodrum ve Antalya bölgesinde sektör temsilcilerimiz katıldı. Gezi kapsamında MIG grubunu oluşturan ISEL, TEAM ITALIA ve VIDEOWORKS firma merkezlerini, projelerini, ürünlerini ve yeni teknolojilerini yerinde görme imkanı bulan katılımcılarımız bu yenilikleri ve toplamda daha ekonomik olan proje uygulamalarının, Türk yat ve süperyat imalatçılarımız için büyük fırsatlar yaratacağını belirttiler.

MIG ANTALYA ZİYARETİ : Projenin ikinci etkinliği olan ve aynı zamanda YATEF-Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu, ASBAŞ-Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. ve Antalya Deniz Ticaret Odası Şubesi tarafından desteklenen MIG ANTALYA etkinliğinde, MIG (MARINE INTEGRATOR GROUP) firmaları ile Antalya Serbest Bölgesinde bulunan yat imalatçılarımız 18-19 Temmuz tarihlerinde biraraya geldiler. MIG ANTALYA etkinliği kapsamında, Antalya Serbest Bölgesinde bulunan Peri Yacht, Sarp Yat, Kesier Werft, Arkın Pruva , Sunrise Yacht ve CMM Yacht firmaları ile Vicem yat tarafından denize indirilmiş olan ‘L Capris V’ adlı 46.08 metre boyundaki kompozit yat da ziyaret edildi.

Açılış toplantısında ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses ile MIG Başkanı Maurizio Minossi tarafından yapılan açılış konuşmalarında , her iki ülke süperyat sektörleri arasındaki ortak ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili ilişkilerin arttırılması konuları vurgulandı.MIG başkanı Maurizio Minossi, Yat,Super yat ve gemiler için dizayn aşamasından başlayarak, müşteri ve tersane istekleri doğrultusunda teknolojik ,kaliteli ve ekonomik çözümler sunan MIG grup firmalarının sektör deneyimlerini Türkiye’ye taşımayı hedeflediklerini, ancak bunun için Türk firmaları ile beraber çalışıp ortak projeler geliştirmek istediklerini belirtti.
Türk yat ve tekne sektörü tarafından desteklenen bu etkinlikler, Türk ve İtalyan süper yat sektörleri arasındaki işbirliğini arttırılması için görüşmelerin başlatılması, yeni yat teknolojilerinin tanıtılması ve en önemlisi iki ülke süperyat sektörlerinin ortak projeler geliştirilmesine yönelik çalışmaların başlatılması açısından oldukça yararlı oldu.

METS FUARINDA MIG: 13-15 kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan METS fuarı içindeki , Süperyat bölümündeki MIG standında, süperyat teknolojileri , yeni ürünler ve hem de son süperyat uygulama projeleri ile ilgili bilgiler, sektör temsilcilerine sunulacak.

ITALYAN YAT TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ İSTANBULDA AÇILACAK: Ülkemizde süperyat teknolojilerini ve uygulama projelerini yat imalatçılarımız ile paylaşmak, yeni ürünleri sergilemek ve en önemlisi süperyat teknolojilerini ve son yat imalat teknikleri ile ilgili seminer ve bilgilendirmelerin yapılabileceği IYT Italyan Yat Teknolojileri Merkezi Pendik-Güzelyalı’da açılacak. MIG-Marine Integrator Grubu’nun Türkiye temsilcisi MANOMARE Denizcilik adına Hasan Manioğlu yaptığı açıklamada, çok yakında hizmete girecek olan IYT İtalyan Yat Teknolojileri hizmet binasında, yat imalatçısı firmalarımıza, süperyat teknolojileri ile ilgili ihtiyaç duyacakları bilgiyi , teknik desteği ve yeni ürünleri sunabilecekleri bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini belirti.
Ayrıca Hasan Manioğlu Kasım ayı sonunda açılması planlanan bu merkez kanalıyla MIG Grubunu oluşturan ISEL, TEAM ITALIA ve ve VIDEOWORKS firmalarının sunacakları süper yat teknolojilerinin ve yeni ürünlerin ülkemiz süperyat imalatçılarına yeni fırsatlar sağlayacağına ve Türkiye’de üretilecek yat ve teknelerin kalitesini daha da arttıracağına inandıklarını özellikle belirtti.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı