HaberlerYarışlarYelken Sporları

The Marmara B.A.Y.K. Kış Trofesi

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve The Marmara Collection ile TEB ÖZEL Bankacılık işbirliğiyle gerçekleştirilen The Marmara Bayk Kış Trofesi 2012 yarışlarının ilk ayağı 21-22 Ocak tarihlerinde yapıldı.
The Marmara BAYK Kış Trofesi 2012 yelken yarışları, toplam 7 ayakta, 14 yarış gününde gerçekleşiyor. Bu sene 11. yılı olan, Türkiye’nin ilk Kış Yelken Trofesi, adına yakışır bir şekilde yağmurla ve fırtınayla başladı, güneşli bir gün ile devam etti. Bodrum’lu yarışçıların yanı sıra, her yıl olduğu gibi İstanbul, Ankara, İzmir, Marmaris, Göcek ve yurtdışından gelen yatçılar yarış sezonunu açtılar. Yarış sınıfında 29, gezi sınıfında 18 olmak üzere toplam 47 teknenin katılımıyla Bodrum Kalesi önünden başlayan The Marmara Bayk Kış Trofesi 1. ayağında ilk gün şiddetli rüzgar ve yağmur hakimdi. Tekneler 17 millik offshore rotada 27 knot güneybatıdan esen rüzgarla yarışı tamamladılar.


Yarışın ikinci günü YARIŞ sınıfları 11 millik iki adet sosis rota yarışı yaparken, GEZİ sınıfları da 17 millik Bodrum-Kıstak-Bodrum rotasını tamamladılar. Teknelerin 2012 yılı sertifikaları hazır olmadığından 1. ayak sonunda sonuçlar sadece zaman olarak ilan edildi. Kesin sonuçlar ve ödüller 11-12 Şubat 2012’de yapılacak Kış Trofesi 2. ayak sırasında verilecek.
Turizm sektörüne yaptığı katkılarını daha da ileriye taşımak üzere hareket eden The Marmara Collection, yelken sporuna destek vermek üzere Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü Kış Trofesini destekliyor. The Marmara Collection, yelken sporuna yeni sporcular kazandırmayı ve bilinçli denizciler yetiştirmeyi hedef edinen B.A.Y.K’ın yanında yer alarak, Kış Trofesi yarışlarının gerçekleşmesine ve her geçen gün artan kaliteyle devam etmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye’de Özel Bankacılık geleneğini başlatan TEB ÖZEL bankacılık, yelken sporunu geniş kitlelere tanıtma ve sporun ülke çapında geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından bu yıl onbirincisi düzenlenen Türkiye’nin en uzun Yelken Kış Trofesi’ne destek veriyor.

THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ 2012

11-12 Şubat 2012 II. AYAK
3-4 Mart 2012 III. AYAK
24-25 Mart 2012 IV. AYAK
14-15 Nisan 2012 V. AYAK
5-6 Mayıs 2012 VI. AYAK
26-27 MAYIS 2012 VII. AYAK

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı