HaberlerSu Altı

Ticari Dalış Merkezleri Derneği Duyurusu

Ticari Dalış Merkezleri Derneği

Duyuru no : 7

Duyuru tarihi : 28 Şubat 2013

Konu : “Kınama”

Değerli meslektaşlarımız ve tüm sualtı kamuoyu dikkatine,

• Bilindiği üzere Türkiye Dalış Endüstrisinin menfaatleri doğrultusunda çalışmak ve mesleki birlikteliğimizi sağlamak üzere kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Ticari Dalış Merkezleri Derneği (TDMD) ilk tanışma toplantısını 9 Şubat 2013 tarihinde İstanbul ‘da gerçekleştirerek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler sunmuştur. Bu toplantıya katılan ve sayıları 150 yi aşan sektör temsilcilerinin sorunları dinlenerek çalışmalara yön verilmiştir. Yakın bir gelecekte Antalya, Muğla, İzmir ve Ankara toplantılarımızın tarihleri de sizlerle paylaşılacaktır.

• TDMD her geçen gün, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından daha fazla tanınmakta ve gerek sualtını gerekse denizlerimizi ilgilendiren hususlarda görüşüne başvurulan bir odak olma niteliği kazanmaktadır.

• Bu bağlamda 22 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Tuzla ‘da gerçekleştirilen “Denizcilik Kültürünün Oluşturulması İhtiyacı” konulu toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından ekte örneği sunulan bir resmi bir yazı ile davet edildik. Bahse konu toplantıya DZKK ve Sahil Güvenlik Komutanlığı da dahil olmak üzere bir çok resmi kurumun yanı sıra Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu da (TSSF) davetliydi.

• Davet üzerine TDM Derneğimiz adına hazır bulunan Sayın temsilcimize karşı TSSF Sayın temsilcisi tarafından yapılan saldırgan davranışın demokratik temaüllerle bağdaşmadığı kanaatindeyiz. Kurulduğumuz günden bu yana özen gösterdiğimiz “yasal çerçeve ve saygı” anlayışının karşılık bulamadığını bir kez daha açıkça anlamış bulunmaktayız.

Bu konuda hassasiyetimizin devam edeceğini, TDMD ve üyelerine yapılan her türlü antidemokratik davranışı bugün olduğu gibi gelecekte de “tek vücut olarak” kınayacağımızı duyurur, tüm resmi ortamlarda Ticari Dalış Merkezlerini temsil etmek üzere tutarlılıkla yer alacağımızı vurgularız.

Saygılarımızla

TDMD

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı