DenizcilikHaberler

Türkiye Gemi Brokerlerine Ev Sahipliği Yaptı

GBD/Gemi Brokerleri Derneği’nin merakla beklenen Bosphorus2012 Geleneksel Brokerler Yemeği’nin ilki 29 Haziran’da dünyanın her yerinden 1,300 dolayında denizciyi bir araya getirdi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemekte başlıca Avrupa’dan olmak üzere brokerler ve onların iş yaptığı armatör, acente, kumanyacı, bunkerci, sigortacı, hukukçu vs buluşarak hem yılın yorgunluğunu Haliç’in müthiş ambiyansıyla üzerlerinden attı hem birbirleriyle görüşerek fikir alış verişi ve iş bağlantıları konularında görüşme imkanı yakaladı.

Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Pınar Kalkavan Sesel ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe;  Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı H.Gani Aygün, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, ODEK Başkanı Murat Dalyan, Denizcilik Federasyonu Başkanı Bület Temur, TTOBB Sektör Meclis Başkanı Erol Yücel, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Alev Tunç, Şadan Kaptanoğlu, Servet Yardımcı, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal, gibi resmi makam ve STK yetkilileri de ilgi gösterdi.

Açış konuşmasını yapan GBD Başkanı Pınar Kalkavan Sesel, bugün iki yıl önce hayal ettikleri bir rüyayı gerçekleştirdiklerini belirterek bu toplantıların gelecekte yıllarca devam etmesini ve uluslararası  gemi grokerleri toplantıları ile küresel denizcilik programlarının bir parçası haline gelmesini diledi. Sektörün tüm bileşenlerinin aynı gemide olduğunu belirten Kalkavan Şeşel, karşılıklı dayanışmanın önemine vurguda bulundu.

İkinci olarak söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ise kendisinin de 15 yıldan uzun bir süre brokerlik yaptığını söyleyerek gemi brokerliğinin mesleğe kendini adamayı gerektiren yoğun bir meslek olduğunu ifade etti. Dünyada armatör ve kiralayandan çok gemi brokeri olduğunu belirten Aka, sektörün önemini ifade ettikten sonra Türk denizcilik sektörünü Avrupa standartlarına yükselteceklerini söyledi. Düşüşe değinerek denizcilik camiası üyelerinin dayanışma içerisinde bulunup deneyim ve bilgilerini paylaşmasının daha da önemli hale geldiğinin bilinci içerisinde hareket edeceğine inandığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kutlama mesajları gönderdiği ve gece yarısına kadar süren resepsiyonda; sponsor olan kuruluşlar ile kuruluşundan bu yana derneğin sekreterliğini yürüten ve eşinin tayini dolayısıyla görevinden ayrılmak durumunda kalan Neriman Avcı’ya plaket verildi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı