DenizcilikHaberler

Tuzla’ya Venedik Modeli ‘Marina’

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Tuzla’da su kanalları ve denize yapılacak adacıklarla ‘Venedik’ modelinin uygulanacağı 840 yat kapasiteli marinanın 2015 yılı mart ayında hizmete gireceğini söyledi.

tuzla-ya-venedik-modeli-marina--3862662

550 dönüm üzerine kurulacak proje 250 milyon dolara malolacak.
Tuzla Marina’nın, sosyal alanları ve 840 yat kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir çekim merkezi olacağını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:“Mimari yapısı ve içerisindeki fonksiyonel birimleriye dünyanın sayılı marinaları arasında yer alacak bu projeyle Tuzla’ya iç ve dış turizmden yılda 25 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Tuzla Marina, E-5 ve raylı sistemle entegre olacak ve ulaşım akslarının da merkezinde yer alacak. Tuzla Marina, vatandaşın ekonomik yaşamına da büyük katkı sağlayacak. Marina projesi ile en az 2 bin 500 vatandaşa istihdam sağlanacak.”

840 yat kapasitesine sahip olacak
Yazıcı, “İnşaat çalışmaları sürmekte olan ve ilk günden itibaren duyan herkesin büyük heyecanla beklediği projenin 2015 yılı mart ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Tuzla’da 185 bin metrekare yeşil alanı da bünyesinde barındıracak 840 yat kapasiteli marina projesi kapsamında balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları, eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark da yer alacak.

milliyet.com.tr

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı